Comuna Covăsînț își extinde rețeaua de apă și canalizare, prin Programul „Anghel Saligny”

apa canalizare covasint 1
Distribuie:

Comuna Covăsînț își extinde rețeaua de apă și canalizare, prin Programul „Anghel Saligny”. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și primarul comunei Covăsînț, Marius Silviu Oneț, au semnat, marți 21 noiembrie, la Consiliul Județean Arad, contractul de finanțare, în valoare de 14,5 milioane de lei.


„Îl felicit pe domnul primar pentru această nouă investiție în comuna Covăsînț. De asemenea, îi mulțumesc domnului ministru Adrian Veștea că a inclus Aradul pe agenda domniei sale. Mâine (n.red. miercuri, 22 noiembrie), la Consiliul Județean, domnul ministru sa va întâlni cu primarii din județul Arad pentru a discuta despre proiectele finanțate prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării. Reamintesc faptul că în luna iulie, în prezența domnului ministru al Dezvoltării, s-au semnat la Arad contracte de aprox. 215 milioane de lei, pentru dezvoltarea județului nostru!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


Primarul Marius Silviu Oneț, a oferit detalii despre această nouă investiție la Covăsînț:

„Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă pe 21 de străzi din comună: Corneliu Micloși, Stânii, Medicilor, Liliacului, Bisericii, Iuliana Petrian, Trandafirilor, Muzeului, Ioan Micloși, Turnului, Valea Mare, Ciocuță, Pășunii, Teilor, Lăcrimioarelor, Florilor, Viorelelor, Moților, Ilie Ciobotea, Macilor și Zambilelor.

Termenul de execuție este de 24 de luni. Această investiție vine în completarea unui alt proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare, aflat deja în implementare și finanțat tot prin Programul „Anghel Saligny”, cu o valoare de 4,8 milioane de lei. Apreciez relația foarte bună cu autoritățile de la nivel central și județean și le mulțumesc, pe această cale, pentru susținerea proiectelor de dezvoltare a comunei noastre”.Proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare presupune:

– Lungime rețea canalizare – 7290 metri
– Racorduri canalizare – 357 bucăți
– Lungime rețea apă – 5580 metri
– Cămine de apă – 304 bucăți
– Stații ridicare presiune apă – 2 bucăți
– Stații de pompare apă uzată – 2 bucăți
– Hidranți stingere incendii – 14 bucăți

 

Biroul de presă al CJA


 

Categorie: Politice, Administrație
Etichete: Comuna Covăsînț, programul „Anghel Saligny”, rețeaua de apă și canalizare
Distribuie:
Articolul anterior
[email protected] (2) | Finding Târnova… cu greu
Articolul următor
Ziua și scurtcircuitul… Capul tractor al unui autocamion parcat în Zerind a ars complet

1 comentariu. Leave new

  • Asta in timp ce localitati importante din judet (ex.Ineul) stau si asteapta reabilitarea conductelor vechi de 60 de ani din otel, care au pierderi importante de apa ,pierderi pe care conducerea incompetenta a CA Arad (dir.Borha) le amana la nesfarsit! Rusine sa va fie, pentru ca bagati aceste pierderi pe seama abonatilor cinstiti!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…