Joi, vreme de două ore, angajații Prefecturilor din toată țara vor desfășura acțiuni de protest

prefectura fara ac 2
Distribuie:

Grevă la prefectură! Mâine, de la 10:00 – 12:00, angajații Prefecturilor din toată țara își vor suspenda activitatea. Ei cer ca grila lor de salarizare să fie corespunzătoare cu cea a funcționarilor din celelalte instituții publice ale statului.


„Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență, adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați,  la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate”, se arată în comunicatul transmis presei.


Angajații își doresc același salariu pe care-l au și funcționarii instituțiilor statului din celelalte domenii

Peste 1400 de angajați ai Prefecturilor din țară vor bloca activitatea instituțiilor. Ei își doresc salarii la fel de mari precum angajații primăriilor, ai Consiliului Județean sau restul de servicii publice. 


Grevă înaintea alegerilor!

Angajații prefecturilor din toată țara atrag atenția că protestul de joi reprezintă „ultima acțiune moderată de protest”. Ei amenință că vor intra în grevă generală înainte de alegeri, blocând desfășurarea alegerilor. 


Dacă angajații Prefecturilor vor face grevă, alegerile nu se vor mai putea desfășura

Angajații prefecturilor se ocupă de preluarea și predarea buletinelor de vot, dar și a celorlalte materiale necesare procesului electoral, dar și plata celor responsabili cu desfășurarea alegerilor. 

Angajații prefecturii speră ca liderii coaliției politice să „recepționeze” mesajul adresat. „Sperăm că mesajul nostru să fie recepționat de către liderii coaliției politice aflată de guvernare, premierul Marcel Ciolacu și președintele Nicolae Ciucă, iar proiectului de lege amintit, să fie adoptat de plenul Camerei Deputaților!”, transmit angajații Instituțiior Prefectului.


 

Categorie: Administrație
Etichete: grevă, pichetare, Prefectura
Distribuie:
Articolul anterior
Haos la Podgoria… S-au ciocnit două tramvaie
Articolul următor
Piața Catedralei – un WESTERN genul „de plâns” (2)|Excavatoare, praf și nisip: zeci de muncitori ca niște furnici și locuitori iritați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie