Concert Farfarello, la Arad

farfarello
Distribuie:

 

În Arad se va organiza un concert Farfarello, în data de 17 februarie 2023 – numele formației este cunoscut publicului din România datorită conexiunii violonistului Mani Neumann cu formația Phoenix. Concertul marchează începutul unui turneu național, care se va întinde, pe bucăți, pe durata mai multor luni.
Trio farfarello

înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară) – membrii fondatori ai trupei Farfarello au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională.

Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă.

Prin muzica lor, farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică.

Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea.

Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

Mani Neumann, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii şi blockflöte.

Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Mani este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978.

A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României. Din 1982 cântă împreună cu Ulli Brand în formaţia farfarello.

Ulli Brand este considerat la ora actuală unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa,

fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou
polifonice.

Prin această combinație, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic şi original, reușind astfel prin modul în care menține atât armonia, cât și basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens.

Urs Fuchs a ajuns să cunoască România în urma unei vizite pe care a făcut-o alături de Mani Neumann.

L-au impresionat orașele din centrul țării, pe care le-a vizitat, și oamenii deschiși cu care a interacționat. Se întoarce în România pe scenă de data aceasta, în turneul farfarello.

Urs este un muzician complex, care a cântat cu Jon Lord (Deep Purple), Sally Oldfield, Kathy Kelly, Frida (Abba), Miller Anderson (Spencer Davis Group) Charlie Mariano, Clannad, Peter Kraus si Wolfgang Niedecken.

Site-ul unde pot fi găsite toate detaliile este farfarello.de.

Categorie: Lifestyle
Etichete: blockflöte), Mani Neumann (vioară, Trio farfarello, Ulli Brand (chitară), Urs Fuchs
Distribuie:
Articolul anterior
„Alumni U.V.V.G. Arad” prezintă absolvenți ai universității: Alpár Matekovits
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Pompierii militari arădeni au muncit toată noaptea și au salvat 212 oi din apele revărsate ale Crișului Alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…