Concursul Internațional de Interpretare Muzicală DUMITRU SÂPCU – la PRIMA EDIȚIE… o frumoasă epică muzical-pedagogică marca „Sabin Drăgoi”

marinela todoran 4
Distribuie:

 

Concursul Internațional de Interpretare Muzicală DUMITRU SÂPCU este un eveniment muzical dedicat instrumentelor de suflat din lemn, alamă și, percuție și, ÎN PREMIERĂ, este un concurs de MUZICĂ UȘOARĂ organizat într-un cadru PROFESIONIST. Se află  la PRIMA EDIȚIE și este dedicat memoriei celui care a fost  instrumetistul-clarinetist care-i dă numele: tatăl profesorului de acum Marcel Sâpcu, de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”… o frumoasă epică muzical-pedagogică stând, așadar, la baza acestui proiect.

Profesoara și directorul-adjunct al Colegiului „Sabin Drăgoi” Marinela Tudoran vorbește amănunțit, alături de profesorul Marcel Sâpcu, în interviul pe care ni l-a acordat, despre acest eveniment care adună muzicieni amatori (pentru că așa sunt considerați elevii… deloc în sens conotativ) și profesioniști din toată România și din Ungaria – VEZI VIDEO.

„Acest concurs l-am creat în amintirea tatălui meu Dumitru Sâpcu, prof. univ. al Universității George Enescu din Iași. Concursul vizează atât artiștii amatori cât și profesioniștii, cu vârste cuprinse între 7 – 26 ani, având ca scop promovarea și motivarea lor pentru a urma o carieră muzicală. Regulamentul și fișa de înscriere a concursului se găsesc pe pagina Facebook a concursului / Concurs Internațional de Interpretare Muzicală Dumitru Sâpcu” – scrie unul dintre moștenitorii-purtători ai tradiției familiei de muzicieni Sâpcu.

Un articol despre activitatea maestrului Dumitru Sâpcu, având ca sursă pagina citată, se poate citi accesând GALERIA FOTO a acestui articol.

 

concursul dumitru sapcu

Categorie: Știri
Etichete: Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, Concursul Internațional de Interpretare Muzicală DUMITRU SÂPCU, Marinela Tudoran
Distribuie:
Articolul anterior
Astăzi vorbește ORGOLIUL: UTA e pregătită de REVANȘA contra Ripensiei
Articolul următor
CATEGORIC și ÎNCÂNTĂTOR: UTA a zdrobit Ripensia după o dublă a lui Buhăcianu și un joc care nu lasă loc de interpretări privind PROMOVAREA

1 comentariu. Leave new

  • avatar of demian silvia
    Demian Silvia
    4 martie 2020 10:01

    O initiativa de exceptie, vizind larg orizont iubitorilor artei muzicale, dind posibilitatea afirmarii indiferent de studiile initiale. BRAVO!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie