E OFICIAL: Aradul este cel mai urât oraș vestic filmat cu cele mai scumpe „scule”: majoritatea PNL/UDMR din Consiliul Local a aprobat cheltuirea a 15, 6 milioane de Euro pentru 1562 de camere de supraveghere

video
Distribuie:

 

Sincer… n-am crezut că va trece acest proiect pe cât de faraonic, pe atât de idiot – de aceea nici nu ni s-a părut potrivit să-l popularizăm în faza de „dezbatere publică”, fie și făcând mișto de el.
Iată, însă, că în Consiliul Local Municipal Arad dominat de PNL și UDMR, proiectul de hotărâre „Extinderea sistemului de supraveghere video și infrastructură rețea de comunicații date / voce / software / video cu sistem de dispecerizare inclus” a fost votat, și doar imaginați-vă cu ochii minții – că noaptea minții urmează – ce înseamnă această porcărie de cheltuială a banilor publici complet aiurea dacă trece de faza de „S.F.”:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Studiul de fezabilitate pentru realizarea unui sistem de supraveghere video performant în Arad a fost aprobat

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local  de vineri, 28 februarie 2020, a fost aprobat Studiul de Fezabilitate „Extinderea sistemului de supraveghere video și infrastructură rețea de comunicații date / voce / software / video cu sistem de dispecerizare inclus”, cu toate că o parte din aleșii locali s-au opus. Vorbim despre consilierii PDS, ALDE și Pro România.

„Le mulțumesc consilierilor PNL și UDMR care prin votul lor asigură finanțare europeană și siguranță cetățenilor Aradului. Noi pregătim documentațiile de acum pentru bugetul Uniunii Europene  2021-2027. Pentru a putea fi primii care vom solicita bani pentru așa ceva. În acest scop avem nevoie de studiu de fezabilitate și proiect tehnic. În momentul în care în 2021 se deschide o posibilă finanțare, vom fi primii care vom putea accesa aceste fonduri. Discuția legată de oportunitatea acestei investiții o vom avea numai în eventualitatea că nu vor fi fonduri europene pentru așa ceva. Nu ne costă nimic să le facem,  să le aprobăm, să le avem pregătite din timp. ”, a explicat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, în cadrul ședinței extraordinare CLM.

Vă reamintim că Primăria Municipiului Arad intenționează să dezvolte un sistem complex de supraveghere video a orașului, format din peste 1500 camere video performante care vor reda imagini la rezoluții mari,  cu o uimitoare calitate a detaliilor. Mai mult decât atât, se are în vedere  dezvoltarea unei rețele de comunicații date / voce / software / video cu sistem de dispecerizare inclus,  probabil cel mai mare dispecerat al Poliției Locale din țară, din punct de vedere al implemetării unei soluții integrate.  Investiția se va realiza în 4 ani de zile din fonduri nerambursabile aferente perioadei de programare 2021-2027.

Biroul de presă a Primăriei Municipiului Arad

***

Proiectul prevede ca în orașul nostru să fie instalate 1562 de camere de supraveghere pentru exterior, din care:

– camere fixe IP tip Dome sau tip Bullet cu rezoluţie de 5MPx – 1340 bucăți;

– camere fixe IP tip Bullet, cu rezoluţie de 3Mpx pentru aplicaţie LP – 195 bucăți;

– camere mobile tip Speed Dome, cu rezoluţie de 2Mpx, zoom optic 30X și iluminare IR autofocalizată cu rază de 250m – 27 bucăți.

Valoarea totală a investiției este de 74.950.332 de lei (15.592.563 Euro) cu TVA.

În referatul de aprobare se arată că în acest moment în Municipiul Arad sunt amplasate un număr de 84 de camere de supraveghere video dintre care sunt funcționale doar 59. Prin actualul sistem de supraveghere este acoperită doar aproape jumătate din multitudinea punctelor de interes din Municipiul Arad, puncte de interes cultural, turistic, economic, social și nu în ultimul rând de interes pentru siguranța cetățeanului și siguranța în trafic, lucruri de care o cumunitate precum cea din Municipiul Arad nu se poate lipsi, cetățenii Aradului fiind sensibili la toate activitățile menționate mai sus, precum și pentru siguranța persoanelor vulnerabile la comportamente antisociale ale unor indivizi.

hcl

Comparatistic vorbind, la Oradea, 800 de camere de supraveghere au costat 4 000 000 lei (833 000 Euro).

Categorie: Știri
Etichete: CAMERE SUPRAVEGHERE ARAD, primaria arad, sistem video acar
Distribuie:
Articolul anterior
Campionatul Mondial de TENIS DE MASĂ din Coreea de Sud la care urma să participe și Dana Dodean a fost amânat din cauza CORONAVIRUSULUI
Articolul următor
Astăzi vorbește ORGOLIUL: UTA e pregătită de REVANȘA contra Ripensiei

2 comentarii. Leave new

  • Foarte bine. Felicitări pentru proiect.

    Răspunde
  • De cacat maxim faza, oras politienesc, in pana mea, se pisa astia in sufletul intimitatii cetatenilor, asta e, securitatea a fost mic copil pe langa ce rahat fac taraturile astea, tui in ciortu lor porcin, hasta la revolution, siempre Victoria! Cum ma, sa accepte cetatenii asa rahat. Numa gunoaiele de militieni jubileaza, ca se Pot culca in sfarsit si pe ceealalta ureche. ☮️!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…