Conduceţi prudent pe timp de ploaie. Recomandări din partea I.P.J. Arad

politia circulatia carosabil umed
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – I.P.J. ARAD]

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad (I.P.J. Arad) recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

Păstraţi liber centrul intersecţiei şi blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din tarfic şi urmaţi recomandările lor.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

…………………………………………

Polițiștii rutieri în acțiune

Ieri, 21 noiembrie 2017, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei.

Dintre acestea, 3 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 66 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Categorie: Știri
Etichete: carosabil umed, circulatia pe timp de ploaie, conducere prudenta, IPJ Arad, pietoni, politisti rutieri Arad, recomandări
Distribuie:
Articolul anterior
[ANUNȚ] Au mai rămas 8 zile! Dacă vrei să fii polițist, acum ai șansa să-ți urmezi visul!
Articolul următor
Ne lipsești, Mișu Moacă! Tu, rege al inimilor zdrobite din amor, întoarce-te în peisaj… că-i anarhie

1 comentariu. Leave new

  • Ai sa-mi bag…daca voi nu ne spuneati habar n-aveam ca pe timp de ploaie trebuie sa conducem prudent! Asta da politie, asta da grija fata de cetatean…!? Ma, ,,sa pastram liber centrul intersectiei” o mai inteleg da ,,sa blocam calea de rulare a mijloacelor de transport public” n-o mai inteleg. Cum puii mei sa blocam mijloacele de transport public(de ce?), domnu sef Tamas ? Cum puii mei ai avizat acest comunicat de presa, ,,deosebit de important si cu mare priza la publicul aradean”? N-aveti cu ce iesi in presa si veniti cu rahaturi de astea, ,,conduceti prudent pe timp de ploaie”, aidoma ,,ridicati genunchii cand urcati scarile”!? Si mai scrieti si prostii! Ca nu numai Critic Arad a preluat-o asa ci si celelalte publicatii! Deci…copy-paste de la voi. Sunteti jenanti!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie