Conferința „Perspective în pregătirea elevilor capabili de performanță”, la C.J. Arad

conferinta cja
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Inteligența, pasiunea, performanța și munca asiduă – principalele atribute ale elevilor excelenți ai Aradului! 

Aradul se poate mândri cu elevi frumoși, inteligenți, pasionați, dar mai ales performanți!

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a fost astăzi gazda conferinței „Perspective în pregătirea elevilor capabili de performanță”, organizată de Centrul Județean de Excelență. O conferință inedită, dedicată elevilor performanți și profesorilor lor, o conferință care s-a dorit a fi o prezentare a ceea ce înseamnă această instituție conexă Inspectoratului Școlar Județean, care a reunit elevii excelenți ai județului și profesorii coordonatori, care, dincolo de pasiunea pentru educație, își dedică zeci de ore pregătirii acestor elevi!

La conferință au participat Marius Gondor, inspector general ISJ Arad, Loredana Roman, director Centrul Județean de Excelență, Ovidiu Bodrogean, profesor și membru al Consiliului de Administrație, Minodora Marinescu, director Casa Corpului Didactic și psiholog, conf. Univ. Dr. Tiberiu Dughi, reprezentant al Universității „Aurel Vlaicu” Arad. 

conf1

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad aș dori să îi felicit pe toți cei care au muncit pentru înființarea Centrului Județean de Excelență. Aduc mulțumiri doamnei Loredana Roman, conducerii Inspectoratului Școlar, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și cel universitare, implicate în funcționarea acestui centru. Știu că a fost inițiat de doamna ministru Anisie, care a și intrat în legătură directă cu noi, și căreia i-am transmis aprecierile mele, fiindcă ministerul a generat o mișcare de antrenare a elevilor cu capacități deosebite, care sunt convins că va avea rezultate foarte bune în viitor. Aceste rezultate frumoase se datorează și părinților, felului în care își cresc copii, le asigură accesul la informații de calitate pe care le pot valorifica inteligent și modului în care le canalizează efortul într-o direcție constructivă.

Consiliul Județean Arad are disponibilitatea de a sprijini excelența, prin tabere școlare, prin programe de ocupare a timpului liber. Avem două tabere pe care le vom pune la dispoziție pentru activități curente, dar și pentru odihnă, recreere, socializare. Vă mulțumesc că ați primit în infrastructura acestui Centru de Excelență și Consiliul Județean Arad și am încredere că fie direct prin noi, fie prin instituțiile care ne sunt subordonate sau cele cu care colaborăm, vom putea obține împreună rezultatele pe care le meritați”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Prima conferință a Centrului Județean de Excelență nu ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor instituționali.

Le mulțumesc pentru găzduire și prezență,  pentru susținerea activității derulate la nivelul Centrului Județean de Excelență Arad”, a declarat doamna director a Centrului Județean de Excelență Arad, prof. Loredana Roman. 

La ora actuală, la nivelul Centrului Județean de Excelență sunt înscriși 600 de elevi, la nu mai puțin de 16 discipline de studiu. Comparativ cu anul școlar 2021-2022 numărul elevilor s-a dublat. 

În anul școlar 2021-2022, 70% din elevii Centrului Județean de Excelență au participat la concursuri locale, județene și naționale, obținând 35 de premii și calificări la nivel național și 160 de premii județene.

Biroul de presă al Consiliului Județean Arad

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: conf. Univ. Dr. Tiberiu Dughi, Consiliul Judetean Arad, Loredana Roman, Marius Göndör, Minodora Marinescu, Ovidiu Bodrogean
Distribuie:
Articolul anterior
Turneul trupei VUNK – „Tu și dragostea” – ajunge în Arad pe 28 februarie
Articolul următor
Apicultorul Cristian Raica le-a demostrat copiilor de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” de ce ALBINA E INSECTA-MINUNE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie