Echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay din Turcia pentru gestionarea situației generate de cutremure 

igsu turcia1 scaled
Distribuie:
Misiune sprijin Republica Turcia – ZIUA 1

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO -USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Clubul Câinilor Utilitari, cutremur, gestionarea situației generate de cutremure, IGSU, provincia Hatay- Turcia, RO -USAR, SMURD
Distribuie:
Articolul anterior
Ucu Dima: O nouă oportunitate pentru IMM-uri! A pornit Programul de Digitalizare!
Articolul următor
Accident rutier cu o victimă, în apropierea Cartierului Verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie