Conform organizatorilor, la ZILELE ARADULUI, 2018 „au participat peste 70.000 de oameni și s-au cheltuit 1.114.000 lei” [GALERIE FOTO]

zilele aradului 2018 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Zilele Aradului 2018, la ora bilanțului: Peste 70.000 de participanți în cele 10 zile de sărbătoare ale oraşului

Ediția din acest an a Zilelor Aradului s-a încheiat, duminică, la Ștrandul Neptun, iar organizatorii au anunțat că manifestările au atras peste 70.000 de persoane, care au participat la evenimentele organizate în centrul orașului, dar şi în Parcul Eminescu, Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, Parcul Sfânta Maria din Micălaca și în instituțiile de cultură.

Centrul Municipal de Cultură și Primăria Municipiului Arad mulțumesc comunității arădene pentru că a luat parte, în număr mare, la toate evenimentele și promit, că în continuare, vor depune toate eforturile pentru ca activitățile cultural artistice din această toamnă și iarnă să se ridice la același nivel din punct de vedere calitativ.

În acest an, la Zilele Aradului au avut loc mai multe evenimente în premieră, cum ar fi: spectacolul de reconstituire istorică „Arad – oraș liber regesc“, spectacolul „Dacii și romanii“ al trupei de reenactment Garda Apulum din Alba Iulia, dar și organizarea unei tabere de muzică și a uneia de coregrafie care au avut ca scop crearea și lansarea unei melodii a Aradului. Clipul realizat cu această ocazie a fost lansat oficial tot în cadrul Zilelor Aradului, în seara zilei de 25 august.

De asemenea, a fost organizată o nouă ediție a Picnic Festival, pe Faleza Mureșului, un festival lansat anul trecut, dedicat mâncării spectaculoase gătite în aer liber, unde s-au înregistrat, între 2.500 şi 3000 de participanți/zi.

În Parcul Sfânta Maria din Micălaca au fost organizate 3 concerte, două de muzică ușoară și unul de muzică populară, aproximativ3.000 persoane fiind prezente, în fiecare seară în faţa scenei.

Pe lângă Picnic Festival, un număr mare de spectatori, aproximativ 10.000, au atras spectacolele organizate în Parcul Reconcilierii, opereta „My Fair Lady“ (3.000 de spectactori), Seara Muzicii Ușoare Românești cu Ileana Șipoteanu, Monica Anghel și Raoul a adus în fața scenei peste 3.000 de persoane, iar concertul în aer liber prezentat de orchestra și corul academic ale Filarmonicii de Stat Arad a avut peste 3.000 de spectatori .

Peste 12.000 de persoane s-au aflat la Ștrandul Neptun în ultimele două zile ale evenimentului când au fost organizate concertele de muzică ușoară, invitate fiind Loredana și Andra.

Totodată, evenimentele la care au participat un număr mare de arădeni au fost Noaptea albă a instituţiilor de cultură, concursul pentru copii „Bicicliștii iscusiți“, Parada costumelor de poveste, Târgul de artizanat.

„Tot în această perioadă, au avut loc şi alte evenimente conexe zilelor oraşului. Vorbim despre «Sărbătoarea Românilor de pretutindeni», Campania «Autoportret», rugile din cartierele Alfa şi Bujac, precum şi cea de la Biserica sârbească din Gai. Tot ca o noutate anul acesta au fost organizate pool party-uri care s-au bucurat de un mare succes şi probabil că vor fi reluate şi în ediţiile următoare ale zilelor oraşului”, a declara viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Zilele Aradului s-au desfășurat în perioada 17 – 26 august, când au fost organizate în centrul orașului, în cartiere, la Ștrandul Neptun și în Parcul Reconcilierii, dar și în alte locații peste 50 de evenimente.

„Cu toate că am bugetat prin Hotărâre de Consiliu Local, 1.250.000 de lei, într-un final,  în urma selectării evenimentelor şi a negocierilor care au avut loc, s-au cheltuit 1.114.000 lei”, a mai spus viceprimarul Bibarţ.

Zilele Aradului au fost organizate, ca în fiecare an, de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură.

„Am încercat să organizăm evenimente pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, în total peste 50 de evenimente organizate în cele 10 zile de sărbătoare, înregistrându-sepeste 70.000 de participanti.  Ne putem declara mulţumiţi, dar suntem deschişi şi aşteptăm orice fel de idee, orice fel de critică constructivă, astfel încât ediţia de anul viitor să facă încă un pas, dacă nu mai mulţi, în a oferi arădenilor momente de sărbătoare  plăcute şi frumoase”,a concluzionat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

 

 

 

Categorie: Știri
Etichete: buget, Calin Bibart, SA, sarbatoarea romanilor de pretutindenibibart, zilele Aradului
Distribuie:
Articolul anterior
David Miculescu (17 ani) este dorit de Laurențiu Roșu în lotul reprezentativ al Naționalei de juniori
Articolul următor
Această femeie a dispărut de la domiciliul său din Arad în luna MAI. Sună la 112 dacă o vezi!

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie