Consilierii PSD pe locuri eligibile în CLM, George Pribac și Emilian Pintea, renunță la mandatele lor în favoarea Csillei Aur

csilla eli pribac
Distribuie:

 

Nedreptatea și umilința pe care le-a trăit Csilla Aur, consilier PSD nevalidat în mandatul 2016-2020 în Consiliul Local Municipal pur și simplu din cauza nesimțirii și a tupeului colegilor săi liberali, încetează. Ca urmare a rezultatului de la alegerile din 27 Septembrie, fiind locul 5 pe lista de consilieri PSD, și de această dată a pierdut trenul către CLM. În susținerea Csillei Aur, au venit însă colegii săi George Pribac și Emilian Pintea care, chiar dacă au fost eligibili în urma scrutinului de duminică, au anunțat că renunță la mandatele lor în favoarea Csillei Aur:

Un episod din viața mea –   Csilla Aur

„ Astăzi mi-am pus rochia aia bleumarin cu buline albe. Și pantofi roșii. Cu toc. M-am uitat în oglindă doar așa: chiar eram faină.

Când am început să fac politică nu m-am gândit că aș vrea vreodată o funcție. Am făcut-o firesc dintr-o necesitate a mea socială de a vorbi în locul copiilor mei de la grădiniță. Ei cer mereu câte ceva dar nu le prea au cu textele.  Cred că din perspectiva asta, toate educatoarele ar trebui să facă politică: România viitoare este faptele de azi ale oamenilor mari pentru copiii lor.

Când am plecat de acasă aveam emoții. Urma poate să fiu validată consilier local. Eram acolo pe listă, undeva mai în spate și prin concursul împrejurărilor am ajuns la rând pentru a lua locul altui coleg, plecat. Este o numire mai mult simbolică întrucât mandatul este unul de final dar este votul meu si este dreptul meu. Mi l-am câștigat respectând toate: reguli și oameni.

Am ajuns în Consiliu Local. Colegii mei au cerut ca validarea mea să fie punctul 1 pe ordinea de zi; pentru a intra în plenitudinea mandatului și a putea vota. Răspunsul adversarilor politici a fost ironia și disprețul. Împreună cu colegii mei ne-am ridicat și am părăsit sala.

Nu sunt orgolioasă. Sunt însă extrem de dreaptă. Cu copiii nu poți fi altfel. A fost a treia ședință la rând în care dreptul meu și al celor care m-au votat nu este respectat. Dacă aș fi mai suspicioasă m-aș gândi la faptul că sunt femeie. Sau poate că sunt blondă. Sau poate că sunt unguroaică. Sau poate doar trăiesc într-un oraș în care oamenii nu mai știu să se respecte între ei.

Am citit în presă că după ieșirea noastră din sală primarul interimar Bibarț ar fi lansat alte ironii vorbind despre distanțarea socială care s-ar fi realizat prin plecarea noastră. Tot ce s-a realizat prin plecarea noastră, domnule interimar, este un exercițiu de nerespectare a unor principii democratice și unor norme simple de omenie.

Nu știu ce nu îți place mai mult la mine, domnule Bibarț: că sunt femeie, că sunt blondă sau că sunt unguroaică. Am să îți spun ce nu îmi place mie. Nu îmi plac bărbații care nu respectă femeile și mai ales nu îmi plac oamenii care nu respectă principii.
Știu că nu îți pasă dar eu de dimineață mi-am pus rochia aia superbă bleumarin cu buline albe. Și eram chiar drăguță. Nu pentru tine o făcusem ci pentru cele câteva mii de oameni care m-au votat. Pentru ei voi veni și drăguță și hotărâtă și la ședința viitoare. Și la cealaltă. Până vei înțelege ceva din eleganță și democrație.”

Csilla Aur, a fost validată mai mult la mișto, când oricum nu mai contează, în ședința CLM de miercuri, 30 septembrie!

Emilian Pintea: 

„ Aceasta este Csilla, o doamnă educatoare de la noi din oraș, probabil, la Arad, cea mai delicată, bună și iubită dintre psd-iști. N-a mai ajuns niciodată în Consiliu.

Acum patru ani, când s-au făcut listele a cerut special să nu fie în fața unuia sau a altuia „ca să nu se supere”. Așa e ea mereu.

La aceste alegeri urma să se repare ceea ce practicile politice neloiale i-au luat Csillei anul trecut și să fie așezată în vârful listei pe o poziție total eligibilă. A fost o poziție 5 care conform sondajelor îndeplinirea această eligibilitate, având în vedere că primul pe listă, candidatul la Primărie avea o prezență simbolică neurmând să își valideze funcția.

La sfârșitul zilei de 27, rezultatul alegerilor avea însă să ne surprindă pe toți. Dacă seara speram la 5 consilieri, a doua zi mai mizam pe 4. Aflat pe această poziție, doctorul George Pribac și-a anunțat retragerea în favoarea Csillei. A spus că se consideră obligat să facă ce stă în puterea lui pentru a repara nedreptatea de anul trecut.

După încă câteva zeci de ore aveau să se confirme alte sumbre previziuni. Alianța prindea doar cele trei mandate pline.

Cine mă cunoaște știe că nu aș putea altfel. Am făcut gesturi mai ample chiar doar pentru câte o bulină de pe o rochie de femeie care merita mult mai puțin decât eleganta și demna mea colegă. Vin în continuarea atitudinii lui George și renunț la validare.

În mod normal aș regreta atmosfera de acolo, oameni din Consiliu cu care vorbeam despre cum are să fie de acum înainte, prieteni consilieri din PNL, USR… Fiți siguri însă de Csilla. Veți vedea.

Cel mai greu în luarea acestei decizii a cântărit cuvântul pe care mi l-am dat unor altor oameni cum că nu voi părăsi Consiliul după alegeri și obligația pe care celor care nominal m-au votat.

ArpiMarcel, Luminița, Oana, Adina și mulți, mulți, unii din „ instituții și societăți subordonate”: pe toată durata acestui mandat, timp de 4 ani voi fi prezent la toate ședințele de Consiliu Local ,cu o prezență de 80%. Voi face totul, voi folosi forță cuvântului mai mare decât într-un partid și voi folosi legăturile dintre oameni, mă voi prevala de spiritul arădeanului de altădată, de orice va fi necesar, floare, poezie sau înjurătură printre dinți, pentru a nu mai lăsa pe nimeni să lase Aradul neînsemnat.

Mulțumesc și iertați-mă! Csilla să votezi frumos!” – a postat Emilian Pintea pe pagina sa de Facebook.

Categorie: Politice
Etichete: CLM Arad, consilieri locali PSD, Csilla Aur, Emilian Pintea, george pribac
Distribuie:
Articolul anterior
Judecător Adriana Stoicescu către Ministrul Justiției: „Vreți o justiție politizată pe față. Vreți justiția voastră. Nu vă vom lăsa să vă bateți joc de noi!”
Articolul următor
Mihai Fifor: „Rămânem principala forță de opoziție în CLM și CJ Arad”

1 comentariu. Leave new

  • Mulțumiți-i tătucului Iliescu și vrăjitorului Iorgovan pentru această anomalie constituțională – validarea mandatelor de consilieri în ședință de Consiliu. S-a dovedit că un ales al cetățeanului nu poate să-l reprezinte în for din cauză că „nu vrea mușchii” majorității ostile. Democrație originală, de!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

falca fifor

Totul merge conform CALCULELOR DOMNULUI GENERAL: IEPURII de sacrificiu ai lui Falcă sunt „varză de Brucsles”… așa că lupta pentru câștigarea MARATONULUI PENTRU PRIMĂRIA ARAD se va da FĂȚIȘ între „micul faraon” și „marele său dușman”, Mihai Fifor

  „Iepure de sacrificiu” este o expresie care provine din jargonul curselor de atletism, „unde un alergător sau mai mulți, fără șanse la câștigarea cursei, țin trena unui alt jucător, în…