Consilierul local Dorian Curcanu – despre „haosul de pe străzile Aradului”

dorian curcanu haos
Distribuie:
[Comunicat de presă]

Haosul de pe străzile Aradului

Deși nu suntem într-un scenariu de film, Aradul pe timpul verii pare să semene din ce în ce mai mult cu Gotham City, locul haosului, al infracționalității nepedepsite, cu un plus de poluare fonică a unei muzici transformate în zgomotul acela mai deranjator decât bormașina vecinului.

Practic, vara această a fost un haos în Arad, și în special sesizez acest lucru în zona Pârneava – Boul Roșu, dar nu numai, iar nu problema este neapărat cea îngrijorătoare, cât lipsa soluțiilor și a intervenției autorităților.

Probabil mulți dintre voi sunteți obișnuiți cu aceste lucruri, dar să vedem împreună cum arată tabloul unui Arad văratic.

O nuntă, motiv de bucurie pentru tot Aradul. Aproape tot. Atât de mare încât s-a blocat traficul în tot centrul ca toți participanții să se bucure.

Și dacă râdem cu cei ce râd, și plângem cu cei ce plâng: Străzile Condurașilor, Dorobanților și Clujului din Pârneava au fost blocate în mijlocul zilei, în două zile diferite, de un cortegiu funerar, deși astfel de activități sunt demult interzise pe străzile Aradului. Oamenii s-au comportat de parcă strada era a lor și noi eram ceva intruși.

Acest tablou va avea și un bonus sonor, deoarece săptămânal, muzica „tună”, fie în timpul zilei, fie la miezul nopții, din casele mai multor cartiere din Arad, de parcă am fi în Medelin, nu într-un oraș din Uniunea Europeană. Asta dacă s-ar fi întâmplat în Anglia, oamenii aceștia ar fi stat câteva zile la răcoare.

Dacă mutăm focusul tabloului la capitolul trafic, întâmpinăm și aici o altă manifestare a haos-ului.

În Pârneava-Boul Roșu vedem mașini care circulă fără numere de înmatriculare pe care nu le verifică nimeni, fapt confirmat și în alte zone alte orașului. Vedem de asemenea mașini cu numere de înmatriculare dubioase, care par mai degrabă numere false, și aici, nicio intervenție.

Pe Calea Aurel Vlaicu, cât și pe alte bulevarde ale orașului, tot la 30-40 metri poți admira mașini parcate diagonal, deși parcare se face în paralel cu trotuarul, iar absolut nimeni nu deranjează protagoniștii. Într- o zi chiar am văzut un domn care și-a ,,rezervat” locul de parcare cu un scaun.

Dacă ne mutăm înspre centrul orașului, pe Bulevardul Revoluției, tipic unei ulițe, găsim adesea participanți la trafic care ambalează intenționat la maxim autovehicule vechi, deranjând oamenii ce stau la terase dar și locuitorii din zonă, de parcă ar fi parada fripteuzelor mobile ce „papă” un litru de ulei la mia de km. Asta fără să menționăm viteză excesivă cu care se circulă în acea zonă dens circulată de pietoni.

Tot pe centru găsim zilnic mașini care stau pe prima bandă pe avarii la orele de vârf, dar și clasicii cerșetori pe care îi cunoaștem cu toții deja după nume sau poreclă, care deranjează de fiecare dată relaxarea clienților de la cafenele sau discuțiile de afaceri din acele localuri.

Toate acestea în contextul în care, la începutul anului, cei de la IPJ Arad constatau că în 2021, față de anul precedent, a crescut masiv numărul de infracțiuni stradale, declarând că „această infracționalitate stradală este dată și de faptul ca în perioada pandemiei, mulți concetățeni de-ai noștri au revenit de afară și nu toți dintre ei au respectat normele legale”.

Nu are sens să intrăm în detaliile legate de construcțiile sau demolările fără autorizații,

dar da, încă o problemă din tabloul nostru. N-am văzut niciodată reprezentanții Primăriei să pună piciorul în prag și să verifice aceste aspecte. În domeniul urbanistic, fiecare face ce vrea în Arad.

Cam acesta este Aradul pe timp de vară, iar vina nu o poartă cineva anume.

Sunt anumite lucruri care se întâmplă în societate și nu pot fi controlate în mod direct, dar poate este nevoie de mai multă prezență a oamenilor legii pe străzile din Arad, sau măcar în zonele cele mai problematice.

E nevoie să ca autoritățile să pună piciorul în prag și să facă ordine, în acele zone, dar și în centrul orașului.

De asemenea, autoritățile trebuie susținute și de cetățeni, semnalând orice eventuală problemă, iar în caz că autoritățile nu răspund sau nu intervin, arădenii trebuie să insiste.
Altfel, putem chema echipa de filmări și putem fi un înlocuitor perfect și ieftin pentru un un scenariu petrecut într-o junglă din estul Europei.

Consilier local,
Dorian Curcanu

Categorie: Politice
Etichete: Consilier local - Dorian Curcanu, străzile Aradului
Distribuie:
Articolul anterior
„Gheozdanele”, „tranvaiul” și „Potgoria”. În atenția „Protecției copilului” și a „Poliției doctoratelor”
Articolul următor
Furt INTERESANT la Sântana: a spart geamurile termopan ale unei case de amanet și a furat un sertar metalic cu documente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie