Mihai Fifor: PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!

masuri psd
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid măsuri corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie.

„PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major.

Așa cum au anunțat, astăzi, Mihai Tudose si Sorin Grindeanu, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%.

Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!

Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit.

Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni.

De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani.

Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile sociale ale PSD pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să căutăm cele mai bune soluții de #Sprijin pentru România!”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: deputatul Mihai Fifor, IMM-urile și firmele din industria alimentară, măsuri de sprijin, președintele PSD Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Economista Ioana Belejan face pictură din plăcerea de a reinvesti în frumusețea artei care ajută, iar sâmbătă are primul vernisaj în spațiu deschis
Articolul următor
[ACTUALIZARE] BILANȚ: 40.000 de oameni au participat la Zilele Aradului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie