Dacă nu avem „Petru” și „Pavel”, putem celebra astăzi „Centenarul ordonanțelor premierului Orban”

orban oug 1
Distribuie:

 

Celebrăm astăzi „Centenarul ordonanțelor premierului Orban”

 

„În Monitorul Oficial al României tocmai ce s-a publicat OUG 100!

Da, stimați concetățeni, în numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată!

La 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea următorul lucru legat de această practică: „Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului.”

Apoi, la începutul mandatului, premierul Orban s-a angajat în fața românilor, a Parlamentului și a Președintelui României că va implementa „toate recomandările” Comisiei de la Veneția; că nu va adopta în exces ordonanțe de urgență pentru modificarea legislației în vigoare.

Dar în noiembrie 2019, când au preluat guvernarea, salvatorii liberali ai democrației nu au pus capăt ‘abuzului’ de ordonanțe de urgență pe care îl invocau. Dimpotrivă, l-au consolidat!

Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă, de departe, angajarea răspunderii politice a Guvernului pe bugetul României, urmată de noaptea lungă a ordonanțelor de urgență. Au fost atunci adoptate 25 de ordonanțe, deși, la începutul ședinței de Guvern, pe ordinea de zi figurau doar două.

Domnule Orban, la „ceas de sărbătoare”, ne spuneți când ați mințit? În opoziție, când invocați Comisia de la Veneția și cereați interzicerea prin Constituție a ordonanțelor de urgență sau la putere, de când ați început să le pierdeți șirul si lor si minciunilor care vin șuvoi dinspre cea mai ticăloasă guvernare din ultimii 30 de ani?” – este mesajul postat pe pagina sa de Facebook, de senatorul Mihai Fifor.

 

orban oug

 

 

Desen: Romeo Răileanu

 

Categorie: Politice
Etichete: Guvernul Orban, Mihai Fifor, ordonante de urgenta, PNL, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
Nu te plictiseai suficient?! Consiliul Județean Arad îți propune o alternativă ȘI MAI PLICTISITOARE: să te uiți pe facebook vreme de 36 DE LUNI, cum se asfaltează Arad – Șiria (30 de kilometri)
Articolul următor
Universitatea de Vest din Timişoara ocupă prima poziţie la nivel național şi se regăsește în top 301-400 la nivel mondial în domeniul FIZICĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie