Dacă te întrebai cum se mai pescuiește pe Mureș: „cu japca, ostia, sulița, țepoaica, gafa metalică și grebla” și, mai rar, cu undița

undite scaled
Distribuie:

 

Infracţiuni de braconaj piscicol sesizate de jandarmi

Miercuri, 22 iunie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au desfășurat o acțiune ce a avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională sau penală din domeniul piscicol.

Pe timpul acțiunii ce a avut loc pe albia râului Mureș, în zona localităților Cicir și Frumușeni au fost depistate trei persoane care pescuiau prin metoda „greblare”, cu ajutorul unor cârlige tip „gafă metalică” și cu undițe prevăzute cu cârlig triplu.

Jandarmii au procedat la stabilirea identității persoanelor. Acestea sunt bărbați cu vârsta între 35 și 51 de ani, cu domiciliul în localitățile în apropierea cărora au fost depistați.

Având în vedere că „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare” constituie infracțiune conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele găsite au fost ridicate, în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Comunicat – Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul

Categorie: Știri
Etichete: gafa metalica, grebla, jandarmi, japca, Murtes, ostia, pescuit, sulița, țepoaica
Distribuie:
Articolul anterior
E ceva în neregulă cu lumea de acum
Articolul următor
Cine m-a pus?! – sau Gheorghe din teflon atribuindu-și orașul

1 comentariu. Leave new

  • Praf in ochii pescarilor adevarat sportivi.

    De zeci de ani se pescuieste cu grebla in judetul Arad. Politia Locala si MAI ALES CEI DESEMNATI SA ADMINISTREZE din punct de vedere piscicol Muresul, nu au facut mai nimic sa combata acest „cancer” din mentalitatea aradenilor.

    HUO!!!!!!
    Nu v-ar fi rusine!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

dorin pasca 1 1

Jandarmul arădean Dorin PAȘCA a fost recompensat de Armata SUA cu distincția ,,THE ARMY ACHIEVEMENT MEDAL”

  BULETIN INFORMATIV                                                                                              Jandarm arădean recompensat de U.S. Army Plutonierul adjutant Dorin Pașca, din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a fost recompensat, de Armata Statelor Unite…