Dacă UTA va alege un proiect prin care să-și promoveze spre echipa MARE tineri jucători din propria-i pepinieră, sigur nu va mai avea nevoie de transferuri costisitoare [VIDEO]

echipe copii
Distribuie:

 

Am avut ocazia, timp de o aproape două săptămâni să pot urmări zeci de meciuri ale juniorilor arădeni de categoriile A1,, C, D, și E, din echipe antrenate în inspirata competiție organizată de AJF, „Cupa Aradului”, pe Arena Motorul. Coordonate de antrenori tineri și pricepuți, echipele arădene, Viitorul, Academia Broșovszky, CSS Gloria, Atletico și bineînțeles, UTA, au prezentat copii extrem de talentați, înzestrați cu tehnică bine pusă la punct, cu orientare corectă în teren , cu voință și, poate cel mai important cu mare drag de a juca fotbal.

Nu doresc să marginalizez nici echipele din județ, Șoimii Lipova, Progresul Pecica, Unirea Sântana, Glogovăț, Șimand , Socodor, Nădlac, Turnu etc., dar semnalul de alarmă trebuie tras către cei care se ocupă de echipa fanion a Aradului, UTA.

Există o pepinieră bogată de talente și, nu numai în rândul acestor categorii de vârstă, ci și la juniorii mai mari. Cum se face că aceste talente , acești jucători bine dotați să se piardă în proporție mare, în momentul perioadei de promovare spre echipa UTA-ei?

Astăzi, la Motorul, UTA II a avut în componență câțiva jucători care au prezentat calități speciale pentru vârsta lor:

Andreas Deyan Leș, de aproape 10 ani, vârf de atac, elev al Liceului German Adam Muller Guttembrunn din Arad, fost golgeter la Turneul de la Hațeg rezervat juniorilor E, cu 12 goluri înscrise

Patrick Schreiber și Nicolas Băiaș, ambii coechipieri ai lui Deyan precum și portarul Patrick Faur

Lista mea este mică, mai sunt multi ca ei. Antrenorii lor ar trebui să facă propuneri dese către conducerea clubului pentru a angaja oameni să urmărească permanent aceste talente , să-i popularizeze, pentru ca peste câțiva ani să poată să se folosească de ei.

Un scurt interviu cu Andreas Deyan Leș: 

https://www.facebook.com/ioan.hamza.5/videos/888752421330526/

(text de Ioan Hamza)

Categorie: Sport
Etichete: Academia Broșovszky, atletico, CSS Gloria, UTA, Viitorul
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a intrat în cantonament. Ionuț Popa își confruntă fosta echipă. UTA – ACS Poli este sâmbătă
Articolul următor
Popa învinge categoric fosta echipă pe un stadion pustiu. ACS Poli – UTA:  0 – 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie