Daniel Trifon, consilier județean: „Mediul economic privat din Arad va plăti anual cu cel puțin 2 milioane de euro mai mult decât s-a stabilit inițial în contractele cu RETIM!”

daniel trifon
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În urma sesizărilor mai multor agenți economici privați din Municipiul Arad cu privire la serviciul de ridicare deșeuri de către noul operator, am încercat să deslușesc care sunt realitățile mai mult sau mai puțin cunoscute din spatele acestei afaceri. Concluzia este aceea că față de oferta inițială a operatorului, ofertă cu care a câștigat licitația derulată și ofertă despre care serviciul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Arad susține că nu a fost modificată și nici nu poate fi schimbată, tarifele practicate de acesta pentru mediul economic privat sunt mai mari cu 25,06 lei pe fiecare metru cub de deșeuri reziduale.

Oferta declarată câștigătoare are ca tarif aferent anului 2018 suma de 250,56 lei pentru tona de deșeuri reziduale la agenții economici. Transformarea conform normelor specifice / caietului de sarcini / contractului semnat este de 0,35 tone/ metru cub. Rezultă astfel că operatorul și-a asumat un tarif fix de 87,69 lei pentru metru cub colectat.

În schimb, sunt în posesia a numeroase contracte provenite de la societăți comerciale din Municipiul Arad, din aproape toate cartierele, unde tariful pentru metru cub practicat de operator este de 112,75 lei pentru metru cub. Mai mult, sunt impuse și tarife de salubrizare pentru fracțiile de deșeuri, fapt despre care cunosc că nu a apărut în oferta inițială.

Dat fiind că pe raza Municipiului Arad funcționează mai mult de 10.000 de societăți comerciale și totodată faptul că societățile comerciale sunt obligate să își asume un minim de 3 m.c. lunar, rezultă că sunt încasați în plus anual doar din mediul privat mai mult de 2 milioane de euro pe un calcul făcut doar la cantitatea minimă.

La nivel individual, o firmă care se încadrează în acel minim de 3 m.c. deșeuri lunar urmează să plătească anual cu 902,16 lei + TVA mai mult decât a fost prevăzut în oferta inițială.

Acest comunicat de presă se bazează pe informații și documente obținute de la utilizatorii finali ai serviciului de salubrizare, cât și de la Consiliul Județean Arad.
Pentru a clarifica toate aspectele sesizate, Consiliul Județean a fost interpelat în acest sens.

Categorie: Știri
Etichete: ALDE Arad, consilier judetean arad, contract retim, Daniel Trifon, RETIM
Distribuie:
Articolul anterior
Sărut mâna, doamnă Doctor!
Articolul următor
„Cel mai bun vorbitor de franceză” al… Liceului German din Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tiberiu rancu1

IN MEMORIAM Tiberiu RANCU

  A trecut la cele veșnice, cu puțin înainte de a împlini 72 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Lipova și din județul Arad: medicul…