Deputatul Florin Tripa cere Ministerului Muncii să verifice legalitatea disponibilizărilor de la Compania de Apă

florin tripa
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Deputatul Florin Tripa cere Ministerului Muncii să verifice legalitatea disponibilizărilor de la Compania de Apă

 

Deputatul PSD Arad Florin Tripa a adresat o întrebare ministrului Muncii, în Camera Deputaților, prin care solicită lămuriri cu privire la legalitatea disponibilizărilor care au avut loc în ultimele săptămâni la Compania de Apă Arad. Florin Tripa solicită ministrului să trimită la Arad corpul de control, pentru a verifica dacă aceste disponibilizări au avut loc în conformitate cu legislația în vigoare.

„În ultimile săptămânii, în cadrul Companiei de Apă Arad, societate deținută de Consiliul Județean Arad, a avut loc un amplu proces de restructurare, în urma cărora aproximativ 200 de salariați și-au pierdut locurile de muncă.

Pe parcursul acestei acțiuni de disponibilizare a angajaților, mulți dintre aceștia mi-au semnalat o serie de nereguli, care ridică mari semne de întrebare cu privire la legalitatea acestui demers. Vreau să exemplific doar câteva dintre acestea: principala problemă este legată de faptul că, peste noapte, conducerea companiei, în complicitate cu liderul de sindicat, căruia i s-au angajat în cadrul societății soția, fiica, ginerele etc., au modificat contractul colectiv de muncă, luându-se retroactiv o serie de măsuri, cum ar fi eliminarea voucherelor de vacanță sau a salariilor compensatorii pentru cei disponibilizați, ceea ce este ilegal, pentru că nu se puteau stabili drepturi la un nivel inferior față de cele existente. O altă situație cel puțin ciudată se referă la faptul că liderul de sindicat, deși este pensionar, este în continuare angajat al societății, în timp ce Compania de Apă Arad concediază alte persoane care nu au vârsta pensionării. Iar cazul nu e unic, fiind mai multe persoane care cumulează atât pensia, cât și salariul de la Compania de Apă.

De asemenea, ni se aduce la cunoștință că s-au făcut evaluări de fațadă la Compania de Apă, cu o firmă de casă PNL care nu se știe cum a fost contractată, că nu s-a ținut cont de criteriile pentru stabilirea ordinii prioritare la disponibilizare, de exemplu vârsta pensionării, dovadă că multe persoane care sunt deja la pensie au rămas angajate, în urma acestui proces de restructurare.

Vă rog ca, prin Corpul de Control aflat la dispoziția Ministrului Muncii și Justiției Sociale, să demarați verificări cu privire la legalitatea acțiunii de restructurare de la Compania de Apă Arad și să mă informați, ulterior, cu privire la rezultatul acestor verificări“, se arată în solicitarea deputatului PSD Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: Compania de Apa Arad, concedieri, Consiliul Judetean Arad, deputatul PSD Arad Florin Tripa, disponibilizări
Distribuie:
Articolul anterior
Și USR constată ilegalități la stadionul UTA
Articolul următor
Colegiul Naţional „Preparandia –Dimitrie Țichindeal” este în acest an câştigătorul proiectului Erasmus+ „Șanse sporite pentru o carieră de succes”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie