Și USR constată ilegalități la stadionul UTA

20190918 ilegalități uta
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ilegalități la stadionul UTA

 

Documentele care stau la baza renunțării la instalațiile electrice, de climatizare, la lucrările exterioare și la utilități, au fost întocmite fără a avea semnătura beneficiarului – Primăria Arad – ori a dirigintelui de șantier! Amintim că Primăria Arad a plătit integral prețul pentru arena UTA, deși constructorul a executat numai jumătate de stadion.

USR Arad a solicitat, în baza legii 544 privind accesul la informațiile de interes public, informații privitoare la Notele de Renunțare (NR – prin care constructorul a fost „scutit” de la obligația de a dota stadionul UTA cu utilități și finisaje) și Notele de Comandă Suplimentară (NCS – prin care Tehnodomus a primit mai mulți bani pentru structura de rezistență, singura categorie de lucrări pe care a finalizat-o).

Conform legii, eventualele modificări ale proiectului în baza căruia se construiește stadionul se fac prin Dispoziții de șantier emise de proiectant. Pentru a ajusta apoi valoarea diverselor categorii de lucrări și implicit valoarea sau structura contractului de execuție, tot procesul se consemnează în aceste NR/NCS, întocmite de dirigintele de șantier, avizate de proiectat, aprobate de beneficiar și aduse la cunoștința executantului.

Documentele primite de la Primăria Arad ca fiind NR și NCS nu respectă cerințele legale, nu poartă defel semnătura dirigintelui de șantier și nici a beneficiarului (Primăria). În acest context, ne întrebăm cum a fost posibilă o schimbare radicală a contractului, care afectează mai mult decât substanțial condițiile competiției inițiale? Cine a aprobat și cine își va asuma răspunderea pentru aceste modificări, de aproape 10 milioane de lei?

 

Categorie: Politice
Etichete: arena UTA, primaria arad, stadionul UTA, tehnodomus, USR
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor: „Atenția mea ca vicepremier se îndreaptă întotdeauna acasă, spre Arad. 15 primării din județ au primit fonduri guvernamentale pentru refacerea podețelor sau a infrastructurii specifice afectate de inundații”
Articolul următor
Deputatul Florin Tripa cere Ministerului Muncii să verifice legalitatea disponibilizărilor de la Compania de Apă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…