DGASPC Arad: Valabilitatea certificatelor de încadrare într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal își prelungesc valabilitatea până la încetarea STĂRII DE URGENȚĂ

handicap
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Decretului privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României DGASPC Arad  anunță beneficiarii că au fost publicate și o serie de prevederi care vizează prelungirea valabilității mai multor documente.
Astfel, Art. 39 prevede: Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.

De asemenea furnizorii care au depus către Ministerul Muncii și Protecției Sociale documentații pentru obținerea de noi licențe de acreditare obțin o prelungire a valabilitătii celor existente până la ridicarea stării de urgență.

Art. 40 – Certificatele de acreditare a furnizorilor de servicii sociale și licențele serviciilor sociale, provizorii și de funcționare, a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.

DGASPC Arad reamintește tuturor beneficiarilor că cererile pentru acordarea beneficiilor și prestațiilor sociale pot fi depuse inclusiv pe cale electronică, așa cum prevede și art. 38 din Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Director general, Erika Stark
Responsabil relații mass-media, Diana Vogel       

Categorie: Știri
Etichete: asistenti maternali, DGASPC, persoane cu handicap, stare de urgenta
Distribuie:
Articolul anterior
CFR Călători suspendă DE ASTĂZI circulația unor trenuri inernaționale înspre Ungaria, Bulgaria și Moldova
Articolul următor
CCIA Arad reprogramează cursurile şi târgurile în contextul COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tiberiu rancu1

IN MEMORIAM Tiberiu RANCU

  A trecut la cele veșnice, cu puțin înainte de a împlini 72 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Lipova și din județul Arad: medicul…