„Dialoguri cromatice în abstractul vizual”, la Bibliotecă Județeană „A. D. Xenopol”

cromatice
Distribuie:

Într-un context plin de culoare și expresivitate artistică, marți, 9 aprilie 2024, începând cu orele 17:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează vernisajul expoziției de pictură „Dialoguri cromatice în abstractul vizual”, a artistului plastic Jeni Maria Lucan.


Pictura abstractă, concentrându-se pe expresia emoțională și conceptuală prin intermediul formelor, culorilor și compozițiilor non-reprezentative, transmite idei, emoții și senzații, artistul utilizând creativitatea plastică pentru a explora relații între formă, culoare, textură și compoziție. Creațiile expuse pe simezele Bibliotecii arădene oferă deplina libertate privitorului de a experimenta și interpreta în mod subiectiv, simbolurile ascunse în tușele de culoare ale artistului plastic Jeni Maria Lucan, membru al Asociației „Ion Andreescu” Arad. 

Născută în Bârlad dar fascinată de frumusețea orașului de pe Mureș, unde s-a stabilit după absolvirea studiilor economice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași, Jeni Maria Lucan se descrie ca un artist plastic autodidact, având numeroase expoziții personale și colective, expunând și la evenimente literare și culturale din Arad, Lipova, Timișoara sau Iași, contribuind la diversitatea și bogăția artei contemporane.

afis vernisaj 9 aprilie 2024 biblioteca arad


Vernisajul, găzduit de Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad și moderat de prof. Ioana Nistor, va include un dialog cultural la care vor participa artistul plastic Maria Furnea, membru a Uniunii Artiștilor Plastici din România, alături de drd. Mihaela Livia Guleș, Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru a completa experiența vizuală oferită de arta plastică, interpreta Monica Mihaela Cojocaru va susține un recital de muzică folk. 

Iubitorii de frumos pot vizita expoziția de artă plastică „Dialoguri cromatice în abstractul vizual” în perioada 9-26 aprilie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: biblioteca judeteana a.d. xenopol, vernisaj
Distribuie:
Articolul anterior
Zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au ajuns la spital intoxicați cu o substanță, deocamdată, necunoscută
Articolul următor
OpenAI explorează potențialului vocilor sintetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie