Diplomatului Marius Lazurca i s-a acordat Distincția de Onoare a Județului Arad. Vezi cine a mai fost recompensat la împlinirea a 15 ani de CCJ

lazurca
Distribuie:

 

Excelența Sa, dr. MARIUS LAZURCA, a primit Distincţia de Onoare a Judeţului Arad, într-un cadru festiv, prilejuit de aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Centrului Cultural Judeţean Arad. Excelenţa sa a fost întemeietorul şi primul director al acestei instituţii.

Distincţia, cea mai importantă acordată de Judeţul Arad, a fost înmânată de CLAUDIA BOGHICEVICI, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Excelența Sa, dr. MARIUS LAZURCA, a performat și performează în toate posturile diplomatice pe care le-a deținut, la Vatican, Chișinău, iar acum la Budapesta. Este unul dintre diplomații români, exponenţiali ai României, care ne reprezintă, cu cinste, pricepere și cu dragoste de țară, în unele dintre cele mai sensibile posturi diplomatice ale ultimilor 20 de ani.  Contribuția Domniei Sale la înfiinţarea şi dezvoltarea activităţii Centrului Cultural Județean Arad este definitorie, iar arădenii îl răsplătesc astăzi acordând această Distincție de Onoare Excelenței Sale. Este cea de-a treia Distincție de Onoare pe care o conferă Consiliul Județean Arad, primele două fiind acordate altor arădeni renumiţi: EDWARD NICOLAE LUTTWAK și ȘTEFAN WALTER HELL. Cu astfel de înalte personalități internaționale originare din județul nostru, avem toată îndreptățirea să privim cu încredere către viitor, iar tinerii – elevii şi studenții – prezenți astăzi în număr atât de mare la această minunată ceremonie, confirmă încrederea noastră”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

„De 15 ani, Centrul Cultural Judeţean este un reper al promovării culturii autentice, a tradiţiilor etnografice şi folclorice ale judeţului. Dar, în acelaşi timp, instituţia a adus arădenilor personalităţi culturale, ecumenice, artistice, a oferit arădenilor acte culturale de excepţie, atât în municipiu, cât şi în majoritatea localităţilor judeţului. Caravanele culturale organizate în oraşele judeţului, şcolile de vară – ţinute de asemenea nu numai în Municipiu, ci pe tot cuprinsul Judeţului Arad şi nu în ultimul rând spectacolele de teatru sau concertele de muzică ce i-au încântat pe arădeni în toţi aceşti ani, toate aceste evenimente marca Centrul Cultural Judeţean Arad au fost căi prin care am oferit acte culturale arădenilor de pe tot cuprinsul judeţului.
Din 2007 încoace, aşadar iată de aproape 10 ani, Centrul Cultural Judeţean Arad s-a implicat activ, cu fonduri, în susţinerea ONG-urilor locale orientate spre acţiuni culturale.
Văd prin aceasta o deschidere spre toţi oamenii din societatea noastră care doresc să contribuie cu idei la promovarea valorilor noastre autentice, a artelor frumoase şi a culturii în general. Stau aici în faţa voastră şi vă asigur că şi pe viitor conducerea Consiliului Judeţean Arad va fi alături de acţiunile Centrului Cultural. Vom contribui cu proiecte şi fonduri pentru a promova cât mai bine Judeţul Arad. De asemenea, vom rămâne fideli ideilor promovate de Centrul Cultural Judeţean: identitate, diversitate şi multiculturalitate. Idei care definesc de altfel spiritul nostru, al celor care locuim aici la graniţa de vest a României.
Urez la mulţi ani Centrului Cultural Judeţean Arad şi le doresc celor care vor avea grijă de destinele instituţiei să aibă cel puţin la fel de multe realizări ca cei care au fost înaintea  lor!”,
a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Tot cu această ocazie, Ana Maria Dragoş a primit o Diplomă de Excelenţă pentru activitatea din fruntea Centrului Cultural Judeţean Arad. Se vor transmite distincţii şi reprezentanţilor conducerii Consiliului Judeţean din perioada 2000-2004 (când s-a înfiinţat Centrul Cultural), respectiv preşedintelui Caius Parpală şi vicepreşedinţilor Gheorghe Falcă şi Claudiu Cristea, cărora le vor fi conferite Diplome de Onoare.

„Eu le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat până acum în susţinrea culturii arădene şi nu în ultimul rând actorilor culturali şi publicului arădean. În ceea ce ne priveşte, ne pregătim pentru întâmpinarea Centenarului României Mari din 2018, cu atât mai mult cu cât Aradul a fost în urmă cu 100 de ani capitala politică a românilor transilvăneni”, a precizat Doru Sinaci, director CCJA.

Comunicat CJ Arad

Categorie: Știri
Etichete: ambasador, ccja, cetatean de onoare, Claudia Boghicevici, Doru Sinaci, Iustin Cionca, marius lazurca
Distribuie:
Articolul anterior
CNAS face economii omorând bolnavii pe banii lor
Articolul următor
Votul consilierilor PSD a salvat, la limită, situația CET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie