Votul consilierilor PSD a salvat, la limită, situația CET

psd consilieri
Distribuie:

 

PSD Arad salvează încă o dată situaţia de la CET

„Nu mai constituie un secret pentru nimeni faptul că administraţia Falcă a adus CET Arad într-o situaţie limită, una de natură să lase de luni populaţia Aradului fără apă caldă şi căldură. Cu toate acestea, am decis că interesele arădenilor primează iar bătalia politică trece în planul secund când vine vorba despre comfortul termic al populaţiei. Salutăm faptul că am reusit, alături de viceprimarul Aradului, Calin Bibarţ, să ne ăsezăm la masa tratatativelor pentru depăşirea situaţiei de criză, lucru pe care ni-l dorim şi în viitor”, afirmă senatorul Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

PSD Arad a sesizat ieri public faptul că administraţia locală a încercat din nou să facă o manevră netransparentă şi la limita legii, prin elaborarea unei hotărâri de consiliu ce prevede preluarea în patrimoniu de către municipalitate a reţelelor şi punctelor termice, aflate în momentul de faţă, în proprietatea CET Hidrocarburi Arad. Aceasta, în condiţiile în care cele 16 puncte termice nu au cărţi funciare, prin urmare nu există dovada proprietăţii iar situaţia juridică patrimonială rămâne incertă.

„Primăria Arad nu ar trebui să aibă nimic de ascuns în faţa arădenilor şi tocmai din acest motiv am cerut imperativ în comisii să se motiveze graba cu care administraţia locală doreşte să realizeze această preluare într-o şedinţă extraordinară şi una de îndată.Nu pot să nu remarc că într-o situaţie atât de gravă primarul Aradului a decis să nu participe la şedinţă, dovedind încă o dată că nu îi pasă de populaţia acestui oraş”, a concluzionat liderul senatorilor PSD Mihai Fifor

Cu toate solicitările consilierilor locali PSD Arad, până la începerea şedinţei clarificările patrimoniale cerute nu au fost formulate, ceea ce a determinat solicitarea logică, din partea social-democraţilor, de scoatere de pe ordinea de zi a punctului 14. În acest moment, preşedintele de şedinţă a decis suspendarea ei.

„La reluarea lucrărilor, liberalii au recunoscut exact ceea ce erau obligaţi să admită public în faţa cetăţenilor Aradului şi anume că situaţia este acută şi că de luni populaţia riscă să rămână fără apă caldă şi căldură. În urma argumentelor şi luărilor de poziţie ale echipei de consilieri PSD, au fost retrase de pe ordinea de zi acele obiective patrimoniale cu statut incert, ceea ce ne-a determinat să votăm punctul 14, evident cu amendamentele de rigoare. Pentru noi primează priorităţile şi necesităţile locuitorilor urbei şi de fiecare dată vom fi dispuşi să ne aşezăm la masa negocierilor cu competitorii noştri politici pentru tratative administrative transparente iar votul nostru va fi întotdeauna în favoarea celor care ne-au trimis în consiliu pentru a-i reprezenta” spune liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal, Adrian Todor.

Biroul de presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: CET, hidrocarburi, psd. PSD Arad. consilieri
Distribuie:
Articolul anterior
Diplomatului Marius Lazurca i s-a acordat Distincția de Onoare a Județului Arad. Vezi cine a mai fost recompensat la împlinirea a 15 ani de CCJ
Articolul următor
[ROMAN FOILETON] Fum de iarnă (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie