Directorii de școală din Arad sunt așteptați să se înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, până pe 10 iulie

ave directorii anului 1 1
Distribuie:

Cea de-a opta ediției a Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2024, organizată de Asociația pentru valori în Educație (AVE), va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București. În cadrul Galei, vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024. Directorii din liceele, școlile și grădinițele publice din Arad sunt invitați să se înscrie la Premiile pentru Directorii Anului 2024, până pe 10 iulie. Noutatea din acest an este apariția unei etape intermediare de jurizare, cea regională.


AVE (Asociația pentru Valori în Educație) a deschis înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, eveniment prin care pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrierile se pot face online până pe 10 iulie 2024 (ora 23:59).  Sunt eligibili pentru înscriere toți directorii și directorii adjuncți în funcție în anul școlar 2023 – 2024, mai puțin cei care au fost premiați la edițiile anterioare ale Galei.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori. Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii.

„Efectele acestui eveniment prin care celebrăm și premiem, iată, pentru a opta oară consecutiv, Directorii Anului, se resimt, în primul rând, la nivelul comunităților. Cu fiecare ediție, această Gală a reușit să mobilizeze o rețea extinsă de lideri din toate domeniile, care au recunoscut importanța vitală a investiției în educație. Directorii de școală finaliști și premianți au devenit modele de inspirație, iar ideile lor au călătorit dincolo de sălile de clasă, influențând practici la nivel local, regional sau național. Putem spune azi cu certitudine că, prin etalarea realizărilor și punerea în prim-plan, de-a lungul timpului, a directorilor de școală cu rezultate vizibile, produc schimbări semnificative în educație, de tip butterfly effect, la toate nivelele, prin implicarea diferiților actori din societate”, spune Andreea Nistor, Director Executiv AVE.


Decernarea premiilor va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București. În cadrul Galei, vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024.

Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi.

Categoria Antreprenoriat vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilității de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări.

Categoria Egalitate de Șanse este dedicată acțiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare școlară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integrați și să li se asigure progresul școlar.

Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliștii primelor 3 categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale:
  • are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ,
  • dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor,
  • este un lider inspirațional,
  • știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și pentru elevi.

Detalii despre înscriere

Directorii se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil online la maximum două categorii de premii din cele trei (Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse).

Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2024.

De asemenea, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate recomanda pentru înscriere, prin completarea unui formular online.

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se face în cinci etape – validarea înscrierilor, evaluarea preliminară, jurizarea regională, jurizarea națională și desemnarea Directorului Anului 2024.

Noutatea acestui an o reprezintă includerea unei etape suplimentare de jurizare la nivel regional, astfel că vor avea loc 4 jurizări de acest tip în funcție de împărțirea geografică (Est, Sud, Vest Centru). Fiecare regiune va trimite în etapa de la București câte 3 câștigători pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse.

Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect, dar și un loc asigurat în cadrul Programului de Transformare a Școlilor din România, coordonat de AVE. În cadrul acestui program, școala va fi sprijinită 360°, astfel încât fiecare copil să obțină progres vizibil în privința unor abilități cheie de viață, relevante pentru secolul XXI. Timp de 3 ani, AVE va acompania școala în procese accelerate, scalabile și personalizabile de transformare și învățare prin dezvoltare de competențe pentru elevi, profesori și directori; crearea de relații de sprijin și de colaborare și măsurarea continuă a progresului vizibil.


Gala Premiilor pentru Directorii Anului are ca scop recunoașterea și sprijinirea directorilor de școală care prin inițiativele și proiectele derulate au impact în viața elevilor, subliniind rolul lor esențial în procesul educațional ale cărui efecte determină pe termen scurt și lung toate palierele economice și sociale.


Despre Asociația pentru Valori în Educație

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să sprijine transformarea sistemului educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea.

Puteți fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebook și Instagram.


Biroul de presă – Asociația pentru Valori în Educație


 

Categorie: Educație
Etichete: Asociația pentru Valori în Educație, directori de școală, educatie, Gala Premiilor pentru Directorii Anului, școli
Distribuie:
Articolul anterior
OpenAI dezactivează vocea ChatGPT care sună ca Scarlett Johansson
Articolul următor
Depozitare neconformă de substanțe periculoase, uleiuri și carburanți la o firmă din Zădăreni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie