Doar în câteva ore, pe A1, polițiștii au reținut 18 permise și 36 de certificate de înmatriculare. Cele 219 sancțiuni aplicate sunt în valoare de 101.710 lei

a1 politie pr
Distribuie:

18 PERMISE DE CONDUCERE ȘI 36 DE CERTIFICATE DE ÎNMATRICULARE REȚINUTE DE POLIŢIŞTII BIROULUI DE POLIȚIE AUTOSTRĂZI A1 DEVA-NĂDLAC

La data de 30.03.2023, polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac cu sprijinul polițiștilor Biroului de Poliție Autostrăzi Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Timiș și Arad și ai I.S.C.T.R. Timiș au desfășurat o acțiune pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și realizarea unei prezențe active a poliției, în special în zona P.T.F. Nădlac II, sensul de ieșire din țară unde se formează frecvent coloane de automarfare la controlul de frontieră.

În principal activitățile desfășurate au vizat următoarele cauze generatoare de accidente pe autostradă:

depășiri neregulamentare, încălcarea limitei legale de viteză, starea tehnică, timpii de conducere sau repaus, precum și depistarea conducătorilor auto sub influența alcoolului sau a drogurilor.

De asemenea în intervalul orar 10:00-13:00, cu sprijinul D.R.D.P. Timișoara s-a realizat o deviere de trafic prin spațiul de servicii de la kilometrul 481, sensul de deplasare Margina spre Timișoara, unde s-a acționat împreună cu reprezentanții R.A.R. Timișoara și Arad și I.S.C.T.R. Timiș, pentru depistarea în trafic a autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic pentru circulația pe autostradă și depistarea autoutilitarelor care depășesc limita de tonaj pe drumul public.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 219 sancțiuni, în valoare de 101.710 lei.

Dintre acestea, 53 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 11 pentru nepurtarea centurii de siguranță, conform O.U.G. 195/2002R.

De asemenea, 15 sancțiuni au fost aplicate conform O.G. 37/2007, pentru nerespectarea timpilor de condus și odihna pentru automarfare.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării,18 permise de conducere, din care:

  • 12 pentru viteza;
  • 4 pentru depășire;
  • 1 pentru conducere agresivă;
  • 1 pe defecțiuni la sistemul de direcție.

Totodată, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 30.03.2023, în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 între municipiul Lugoj și localitatea Margina din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 183 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.885 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Biroul de presă al IPJ Arad

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: P.T.F. Nădlac II, permise reținute, polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac, sanctiuni contraventionale, soferi
Distribuie:
Articolul anterior
Prima acțiune de deratizare din acest an
Articolul următor
[ACTUALIZARE 3] Tinerii opriți la Buteni cu focuri de armă au fost arestați preventiv pentru contrabandă cu țigări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie