Doi arădeni – prinși de DIICOT după ce au încercat să introducă droguri în penitenciar

droguri_penitenciar
Distribuie:

Două persoane au încercat să introducă într-un penitenciar droguri de mare risc. Au fost „întrerupte” de DIICOT și „recompensate” cu arest preventiv, respectiv control judiciar pentru 60 de zile.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare 2 mandate de percheziție domiciliară.

Din cercetări a reieșit că două persoane ar fi încercat să introducă, într-un penitenciar, droguri de mare risc și substanțe psihoactive.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate peste 13 grame de droguri de mare risc, peste 700 de grame de substanțe psihoactive, precum și recipiente și ustensile folosite la prepararea drogurilor.

Arest preventiv și control judiciar

În cauză, a fost dispusă măsura reținerii, față de cele două persoane, ulterior, una dintre acestea fiind arestată preventiv, de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad.

Față de cea de-a doua persoană bănuită, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La activități au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al IPJ Arad

Categorie: Știri
Etichete: D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad, droguri de mare risc, IPJ Arad, substanțe psihoactive
Distribuie:
Articolul anterior
Amintiri dintr-o țară bananieră (20)
Articolul următor
Onisim Colta, unul dintre cei mai respectați artiști plastici români, Cetățean de Onoare al Aradului, s-a stins la 70 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie