Doliu în Arhiepiscopia Aradului. Părintele profesor Teodor Baba a murit pe stradă, în urma unui stop cardiorespirator

teodor baba
Distribuie:

 

Preotul Teodor Baba a murit în această după-amiază ca urmare a unui stop cardiorespirator suferit lângă propria mașină, pe Calea Aurel Vlaicu, în fața fostei porți a IMAR (CPL). Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță sosit la fața locului a încercat manevrele de resuscitare pe pacientul în vârstă de 67 de ani, dar fără a reuși să-l readucă la viață.

Părintele profesor Baba a fost o persoană iubită și respectată ca om și ca învățător. Atât apropiații și colegii vechi, cât și cei care l-au cunoscut doar pe o anumită perioadă a vieții lor îl regretă… „Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! A fost un PROFESOR si un OM deosebit care a indrumat mulți studenși, deveniți preoși și profesori și întotdeauna avea o vorbă bună pentru oricine. Condoleanțe familiei!” – este doar unul dintre mesajele pe care le-am selectat de pe facebook.

 

Preot dr. Teodor Baba – Biografie:
(conform episcopiaaradului.ro)

Născut la 04 ianuarie 1950
– Liceul: 1968-1973
– Seminarului Teologic din Caransebeș -1965-1968
– Şcoala de Artă şi meserii din Arad
– Studii universitare: 1974-1978 – Institutul Teologic Universitar din Sibiu
– Hirotonit diacon în 4 octombrie 1981, pe seama Bisericii Seminarului Teologic din Caransebeş
– Hirotonit preot la 7 ianuarie 1982 de către P.S. Părinte Episcop Dr. Timotei Seviciu (cf. Certificatului de hirotonie nr. 199/A/1982, eliberat de Consiliul Arhiepiscopesc din Timişoara).
– Preot la parohia Mândruloc, Eparhia Aradului între 1982-1990; din 1990 activează ca preot la Parohia Arad-Şega II, până în anul 2015.

Ca profesor de Studii Biblice la Seminarul Teologic din Caransebeş (1979-1982), a funcţionat conform deciziei Arhiepiscopiei Timişoarei şi Caransebeşului nr. 5091/79 şi cu acordul Departamentului Cultelor nr. 12.433/79. Din 1991 și până azi, 4 martie, 2017, a funcționat ca Asistent, Lector şi apoi Conferenţiar la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

 

Transmitem, și noi, condoleanțe celor apropiați…

 

Categorie: Știri
Etichete: a murit, ariepiscopia aradului, condoleante, Teodor Baba
Distribuie:
Articolul anterior
[BREAKING NOSES] ALDE Purcaru i-a spart nasul lui ALDE Ciupe – și cine știe ce măcel ieșea dacă nu intervenea ALDE Calimente!
Articolul următor
Rupe-te 8 minute din ce faci și fugi cu gândul la cele mai minunat-izolate case din lume. Când solitudinea e înfricoșător de frumoasă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…