Dorel Căprar și-a găsit nișa în politică: SERVICIILE

caprar
Distribuie:

 

Despre Dorel Căprar nu mi-am propus să scriu nici înainte, nici după ruptura de PSD. Am vrut să-i dau o pauză de atenție, dar l-am urmărit discret în spațiul public. A lipsit o perioadă și am considerat că e decent (acordându-i circumstanța atenuantă conform căreia „după orice divorț ai nevoie de-o pauză”).
Dar Căprar a revenit brusc și agresiv. După primele două, trei apariții, am realizat că, dacă în ultimii 16 ani, ar fi fost atât de dârz în lupta cu Falcă la nivel local cum e acum de dârz în lupta cu Fifor, altfel ar fi rămas CEVA în politica arădeană. Ar fi rămas cumva bărbatul care s-a luptat cu zmeul. A ales să n-o facă.  De acum înainte, orice rival al său va fi tratat cu frustrarea unui Făt Frumos în retragere care-a trăit într-un pact cu Zmeul pe tot parcursul basmului – după final, devenindu-i vrăjmaș.

Președinte al  Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională până… ieri (04.09.2019 este data demiterii sale din cea mai înaltă funcție pe care a ocupat-o în cariera lui), Dorel Căprar  e conștient că nu-l poate „face” singur pe Zmeul care, în mintea sa, figurează ca uzurpator – și cum poți mai altfel de bine să nu fii singur, decât să-ți iei lângă tine serviciile? Și nici măcar nu le ei discret, ci pe față, printr-un status pe Facebook.

Interesant. Mârșav și meschin – dar interesant!
Nu trebuie să fii foarte versat să-i citești printre rânduri intențiile. Revin serviciile în „activitatea legislativă” pentru că nu crede că „trebuie să ne ferim de acești oameni”. O să revină în viața noastră să ne acapareze tocmai atunci când credeam c-am scăpat de ei. Elucubrează pe fâșia naționalist-extremă și insistă enorm pe trădare dar sub paravanul iubirii de neam. Ne prezintă contabil „deficitul major de patriotism”, și, dacă tot traversăm o criză de sănătate e bine să diagnosticăm și niște „convulsii sociale” , instigând voalat la o lovitură de stat. Pardon, nu el, ci articolul 2 aliniatul (2) din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 (republicată) privind securitatea națională a României, „Cetățenii români, ca expresie a fidelității lor față de țară, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea securității naționale.” Pentru că treaba noastră cetățenească morală este doar să legitimăm serviciile în viața noastră, că lovitura de stat o dau singure, conform definiției.

Se conturează tot mai mult conspirația că de fapt pandemia asta are o singură miză, chiar la nivel mondial: consolidarea raportului de forță a serviciilor secrete din fiecare stat și întărirea puterii guvernelor. În ultimii ani, organele statului au creat doar haos, Prin succedarea la putere a aproape întregului spectru politic – și acum e momentul să facă ordine. Să revină la setările din fabrică. Fiecare la el în ogradă. Pentru asta e necesar și suficient să dai un semnal celor care până acum au fost pe modul „antrenament și racolare de membri” în diverse cercuri de interese. Și sunt grupuri nu mari, dar puternice. Au acționat în zona gri a societății dar s-au clădit și s-au sudat. Atât de mult s-au infiltrat în mulțime, că s-au albit încât nu-i mai distingem. În față l-au băgat pe cel mai albit dintre ei. Prin comisii de securitate și apărare. I-au facilitat acces la informații esențiale, i s-au înlesnit relații. O mină de aur pentru cei „de care nu avem motive să ne ferim”. Dacă absența i-am considerat-o decentă, revenirea nu trebuie să scape netaxată. Pentru că e publică, e vizibilă, e periculoasă. Pentru că avem dreptul de cetățean puțin mai atent la ce se-ntâmplă-n jur și care decodează discursul public. Pentru că alura de haiduc răzvrătit al stângii nu poate convinge, mai ales știind că nicio răzvrătire politică nu e dovada bunelor intenții. Domnule Căprar, atât am avut de spus în această ecuație politică propusă de dumneavoastră. Poate, aș adăuga, și faptul că după aceste pusee de patriotism pe care nu conteniți a le manifesta, înțeleg și profanii rolul pe care dumneavoastră l-ați avut în PSD. Domnule, Căprar, la Patria ante omnia! Semper fidelis! mai adăugați și Res ne verba! (Sloganul de campanie al – odihnească-se întru Domnul! – celui căruia i-ați fost frate, pretorian, spion și duce de râpă, răposatul Dorel Popa). 

Mesajul postat pe pagina sa de facebook, joi, 07 mai 2020 și care m-a făcut să uit că despre Dorel Căprar nu mi-am propus să scriu:

„În actualul context puternic marcat de acțiunile și/sau inacțiunile ticăloase, iresponsabile, anticonstituționale și trădătoare ale unor parlamentari, vă propun tuturor un exercițiu de gândire.
Acesta privește posibilitatea ca, în scopul de a preîntâmpina producerea unor astfel de situații, cel puțin să reflectăm dacă nu ar fi potrivit să introducem în procedura legislativă ce vizează aspecte de securitate națională, obligativitatea solicitării și obținerii de la Serviciul Român de Informații, a unui punct de vedere de specialitate, privitor la inițiativele legislative.
Având în vedere că Parlamentul României exercită controlul parlamentar asupra Serviciului Român de Informații, oare de ce nu ar fi de dorit ca membri ai personalului acestei unități, cunoscuți pentru patriotismul lor și vigilența la amenințările la adresa securității naționale, să acorde sprijin în activitatea legislativă.
Eu cred că nu avem motive să ne ferim de acești oameni.
În condițiile deficitului major de patriotism și bună-credință din Parlamentul României, apreciez că ar putea fi o opțiune pentru a se evita crearea de situații de amenințare la adresa securității naționale.
În acest sens, eu afirm cu hotărâre că am mult mai multă încredere în membrii personalului Serviciului Român de Informații și în cei ai Serviciului de Informații Externe, decât în mulți dintre membrii Parlamentului României.
În astfel de situații avem obligația să cooperăm cu organele specializate ale statului, pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale și pentru a preveni convulsiile sociale.
Potrivit dispozițiilor articolului 2 aliniatul (2) din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 (republicată) privind securitatea națională a României, ,,Cetățenii români, ca expresie a fidelității lor față de țara, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea securității naționale.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2692203407677769&set=a.1378640122367444&type=3&theater

 

Categorie: Politice
Etichete: Dorel Caprar, Mihai Fifor, PSS, SIE, SRI
Distribuie:
Articolul anterior
Proiectul „Ambulanța pentru monumente”, derulat inclusiv în județul Arad, câștigă cea mai importantă distincție europeană din domeniul patrimoniului
Articolul următor
Au scăpat și de Carmen LUCUȚA. Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost suspendată astăzi din funcție prin Ordin de Ministru

4 comentarii. Leave new

 • avatar of a.rădeanu
  A.Rădeanu
  8 mai 2020 9:45

  SRI a întors cheița păpușii Căprar și acum acesta joacă după cum i se cântă. Cochetează cu PPU-SL, un partid infestat de securiști mai ceva ca SUA și Rusia de Covid.

  Răspunde
 • Da, trist. Abia acum m-a dezamăgit Caprar.

  Răspunde
 • La analfabetul ăsta îi Spune-ți Domnule…un cumpărător de diplome.semidoct,șpăgar,hoț,o maimuță politică ,ieșit pe ușa din spate a istoriei de 30 de ani a democrației din ROMASTAN…pfiiuu

  Răspunde
 • avatar of florea virgil
  florea virgil
  22 octombrie 2020 12:42

  Fractura de logică la Dorel Căprar se vede din modul cum înțelege convulsia socială. De ce aceasta trebuie să fie neapărat temă a seviciului de informații interne, doar le ne poate spune, pentru că eu înțeleg în fapt convulsia ca un efect al unei proastei guvernări. Or, aceasta se rezolvă de Parlament, fără ca SRI să aibă un capăt de treabă.Iar în ceea ce privește securitatea națională, poate că nu ar strica să definim termenul. Să știm de unde începe și unde se sfârșește această securitate. Pentru că de fapt la vârful statului român ( căruia SRI îi produce informări) acțiunea este cel puțin discutabilă pe tema securității.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie