DSP și-a amintit, în sfârșit, de bolnavii de CANCER și le-a pregătit singurul lucru care le lipsea: „O campanie de conștientizare și de protejare în perioada pandemiei COVID -19”

cancer grafic 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

CANCERUL

Cancerul reprezintă de departe una din principalele cauze de deces în România. Diagnosticat cel mai adesea la vârste medii și înaintate, numărul persoanelor care suferă de această boală este tot mai ridicat.

Astfel, numărul cazurilor noi de cancer depistate în cabinetele de oncologie în perioada 2009-2018 a crescut de la 60693 (2009) la 61780 (2018), incidenţa cazurilor în aceeaşi perioadă, variind între 298,0‰oo locuitori şi 317,3‰oo locuitori. Prognoza privind incidența până în anul 2025 arată tendința de creștere continuă a cazurilor noi de cancer, ajungând în anul 2025 la valoarea de 337,0‰oo locuitori, ceea ce impune o mai mare atenție acordată prevenției acestei boli prin screening-uri, pentru a determina o reducere a costurilor și a mortalității prin această boală.

Desfășurată sub sloganul « Și un deces prin cancer e prea mult! Protejează-ți sănătatea ta și a celor din jur!», campania privind cancerul are ca temă în 2020, Protejarea sănătății pacienților oncologici în perioada pandemiei COVID -19.

Scopul campaniei este de Conștientizare a persoanelor cu afecțiuni oncologice în ceea ce privește riscurile acestora în cursul pandemiei COVID-19.

Campania are ca obiective creșterea nivelului de informare a pacienților oncologici asupra:

-Vulnerabilității acestora în fața infecției COVID-19

-Măsurilor de prevenție în cursul pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2

Mesajele principale ale campaniei sunt:

-Pacienții oncologici sunt grupuri populaționale aflate la risc în contextul pandemiei cu SARS-Cov-2!

-Pacienții oncologici necesită măsuri crescute de protecție pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus!

-Dacă ați fost diagnosticat cu o boală oncologică, stați acasă pe cât de mult posibil! Pentru a proteja viața dvs și a celor din jur, renunțati la deplasările care nu sunt absolut necesare în perioada pandemiei cu noul coronavirus!

În România, implicarea promotorilor sănătății în stimularea schimbării comportamentale a populației, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, reprezintă o modalitate accesibilă de prevenție în apariția cancerului, fiind la îndemâna tuturor.

În judeţul Arad, conform datelor statistice  din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad,incidența cazurilor de cancer în 2019, a fost de 1481, cu un număr total de 14145 de cazuri, în ordinea frecvenței cancer bronhopulmonar pe primul loc , urmat de cancerul colorectal, cancerul de sân, cancerul de piele și cancerul de prostată.

cancer grafic

 

 

Categorie: Lifestyle
Etichete: cancer, coronavirus, DSP Arad, Horia Timiș
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Pentru „Refacerea documentației obiectivului Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA” trebuie să-i mulțumim domnului Dorin „STACONS” STANCA”. În viziunea Primăriei Arad, „nimeni nu a greșit, nimeni nu-i vinovat înafară de legislație și CLIMĂ”
Articolul următor
Statusul lui CIONCA – o „elegie de partid” menită să enerveze și mai mult electoratul… și așa PREA CONFUZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…