După două zile (!) de la atentatul cu bombă în urma căruia a fost ucis Ioan Crișan, ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a găsit timp să facă declarații publice… luându-se de prefectul Aradului!

bode
Distribuie:

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit, luni dimineața, la două zile de la asasinat, primele declarații referitoare la atentatul cu bombă, de la Arad, în urma căruia a fost ucis afaceristul Ioan Crișan. Mai mult ca să se autoconvingă, Lucian Bode îi asigură pe români că „România este o țară sigură”.

Pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne dar și pe pagina oficială a Ministerului de Interne ( www.mai.gov.ro) postările sunt doar despre Covid19 și alte baliverne, negăsind prilej să exprime o poziție oficială cu privire la atentatul cu bombă de la Arad încă din cursul zilei de sâmbătă, 29 mai 2021.

Ministrul de interne, Lucian Bode, i-a transmis indirect prefectului de Arad, Toth Csaba, să nu facă declarații despre cazul exploziei în care a fost ucis omul de afaceri Ion Crișan, ci să se ocupe de imunizarea arădenilor contra Covid-19.

„Îi recomand domnului prefect să fie foarte atent la campania națională de vaccinare”, a răspuns Bode când a fost întrebat despre declarația prefectului, că asasinul sau asasinii ar fi putut să fugă repede din țară după explozie.

Ce a declarat prefectul Aradului, Toth Csaba: „Granița este aproape. Din municipiul Arad, undeva într-o oră se poate ajunge în graniță, dar vă rog să înțelegeți și dumneavoastră că nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente, și granița nu o închide prefectul județului Arad”.

 

Declarația ministrului de Interne, Lucian Bode:

„În legătură cu această tragedie, am fost informat sâmbătă dimineața, imediat după ce s-a produs, imediat după ora 7 dimineața și împreună cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română.

Am luat legătura cu structurile partenere, cu instituțiile partenere și aici mă refer la SRI, Ministerul Apărării, Parchetul General – care de îndată a preluat acest caz – și împreună am gestionat sâmbătă și duminică cercetările la fața locului, astfel încât cei mai buni specialiști care îi are Poliția Română să reușească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinși și să fie aduși în fața instanței de judecată.

Vreau să vă spun că ieri s-au finalizat cercetările la fața locului, în sensul în care epava a fost ridicată și depozitată într-un loc în care se continuă cercetările, dar la fața locului am finalizat cercetările. Ele vor continua și pe alte aspecte, dar legate de epavă ele s-au terminat ieri.

De asemenea, luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens, am audiat martori, membri ai familiei, angajați ai societății comerciale, prieteni, apropiați, vizualizăm imaginile de la fața locului, de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineața zilei de sâmbătă și nu numai.

Aș vrea să mai spun un lucru: în istoria post-decembristă a României au mai fost tentative de infracțiuni de omor, prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate.

Astfel, vorbim de un caz singular. De aceea, afirm, cu toată responsabilitatea, vorbind despre un caz singular, că România este o țară sigură. Cunosc modul de operare și de acțiune al instituțiilor statului român, nivelul de implicare, profesionalismul. Vorbim de un caz singular și în paralel de o acțiune cu cei mai buni specialiști ai Poliției Române. Spun încă o dată că România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie, cum am văzut, din păcate, că se încearcă să se spună în spațiul public. Încă o dată vă spun că vinovații vor fi identificați și aduși în fața instanței de judecată”, a declarat Lucian Bode.

 

Foto principală: Google

 

Categorie: Administrație
Etichete: afaceristul Ioan Crisan, atentat cu bomba, Lucian Bode, ministru de interne
Distribuie:
Articolul anterior
ÎN SFÂRȘIT, s-a dat drumul la „competență”!… Cel mai competent LIPITOR DE AFIȘE din Micălaca, Florin MARIȘ, a fost numit vineri director peste Gospodărirea Comunală Arad
Articolul următor
Noul regulament de parcare la nivelul municipiului intră în vigoare de la 1 Iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe