Echipa Delta Force Arad va reprezenta România la cea mai prestigioasă competiție mondială de robotică din lume

delta force
Distribuie:
După succesul înregistrat în competițiile internaționale din acest an, echipa de robotică Delta Force Arad a fost desemnată să reprezinte România la cea mai prestigioasă competiție mondială  de robotică din lume, FIRST Global, care va avea loc în perioada 7-10 octombrie 2023, la Singapore.
Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook Delta Force:
„Am fost desemnați să reprezentăm România la cea mai prestigioasă competiție mondială  de robotică din lume, FIRST Global, competiție care va avea loc în perioada 7-10 octombrie 2023, la Singapore! Ne onorează încrederea ce ne-a fost acordată de Natie Prin Educatie și suntem pregătiți pentru a face față acestei noi provocări!
Ne vom alătura celor 190 de țări care vor fi prezente în concurs, pentru a pune în valoare experiența acumulată, știința și tehnologia pe care ne bazăm în construcția robotului nostru.
Venim după un parcurs competițional 2023 plin cu rezultate bune, dintre care menționăm titlul de Căpitan de Alianță Finalistă la Campionatul Național FIRST Tech Challenge Romania – 2023 și titlurile de Căpitan al Alianței Finaliste și Industrial Design Award sponsorizat de General Motors, la competiția internațională de robotică FIRST Robotics Competition (FRC) – Bosphorus Regional – Istanbul, Turcia – 2023.
FIRST Global Challenge este Olimpiada Globală de Robotică, competiție care promovează domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și propune echipelor provocări inginerești reale, astfel încât participanții să devină generațiile următoare de oameni de știință care vor lucra pentru a rezolva câteva dintre cele mai stringente probleme ale lumii.
Tema de anul acesta va fi energia regenerabilă și rolul ei în societate.
Statul Singapore, în calitate de gazdă a Olimpiadei de robotică, este un model în ceea ce privește țările ce promovează soluții alternative pentru obținerea energiei. Echipele participante sunt provocate să construiască un robot care, într-o lume virtuală, poate să producă hidrogen, pe care apoi să îl folosească pentru a stoca, transporta și converti energia.
Noi am pornit deja motoarele, gândim soluții pentru a rezolva problemele și suntem încrezători în victorie!
Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și au investit în pregătirea noastră!
Mulțumim sponsorilor noștri principali Aptiv Romania și Gualapack Nadab, mulțumim tuturor companiilor care ne sprijină și ne sunt aproape – Continental Romania, BearingPoint Romania, Spicul Turcin, Filip, IFB Finwest, Datcad, Warehouse Design Systems, MeshSoftware, Centrul Municipal de Cultura Arad, Valabri Romania, Share It Smart, Timar Code – și tuturor care fac tot posibilul pentru ca pasiunea noastră să continue.
Mulțumim partenerilor noștri educaționali: Liceul Național de Informatică Arad și Universitatea Politehnica Timisoara pentru sprijin, înțelegere, pentru suportul acordat!
Cu sprijinul dumneavoastră, al tuturor, demonstrăm că o comunitate puternică poate face diferența!”.
Categorie: Știri
Etichete: echipa de robotică Delta Force Arad, FIRST Global Challenge, FIRST Global Challenge Singapore 2023, Liceul Național de Informatică Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Bazinul de înot din Subcetate se redeschide vineri
Articolul următor
Aroganță de mafioți: jocul tur dintre Gloria Buzău și UTA a fost reprogramat de „nașii” din FRF pentru duminică, de la ora 14:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…