„Eco Provocarea”: Amplă acțiune de ecologizare desfășurată de elevii Liceului German

eco provocarea1 scaled
Distribuie:

Nu vorbe, ci fapte! – este sloganul adoptat de elevii Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”.


Peste 1000 de participanți – copii, cadre didactice și părinți – s-au mobilizat exemplar vineri, 13 mai, pentru a răspunde provocării lansate în cadrul Concursului Național de Educație pentru Mediu „Eco Provocarea”.

Elevii au luat atitudine, adunând aproximativ 600 de saci cu deșeuri din zonele: podul Traian, Cimitirul Catolic din Aradul Nou și Port Arthur.

eco provocarea4 eco provocarea5eco provocarea

Activitatea face parte dintr-un proiect mai larg de educație pentru mediu.

În prima etapă, s-a realizat o informare a elevilor și a cadrelor didactice. Ambasadorii Eco Provocarea au explicat, în fiecare clasă, care sunt direcțiile de acțiune și pașii care vor fi urmați.

Este cert că responsabilizarea începe prin o atitudine adecvată, de aceea, elevii au fost învățați să recicleze deșeurile din sala de clasă, amenajând cutii speciale în acest sens.

Atelierele pe teme de igienizare a mediului au completat educația celor mici. Jocurile „de-a ecoturiștii” și dezbaterile pe teme de mediu, coordonate de eleva Iarina Lizica MiuțA, din clasa a X-a B, au constituit adevărate provocări pentru participanți.

„A fost impresionant! Copiii își doresc cu adevărat un mediu sănătos, un oraș mai curat! Dacă îi învățăm să fie activi, să ia atitudine pentru a schimba ceva în bine, sunt șanse mari să trăim într-o lume mai bună… Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu Retim, care a pus la dispoziție sacii și va asigura colectarea deșeurilor. Le mulțumim tuturor voluntarilor! Mulțumim Retim! Vă ecoprovocăm și cu alte ocazii!” a precizat prof. Brigitte Todea, coordonatorul activității.

Prof. dr. Crisina HANȚ


 

Categorie: Știri, Educație
Etichete: Eco Provocarea, eleva Iarina Lizica Mihuț, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”
Distribuie:
Articolul anterior
Un septuagenar și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina în bordura unui pod la intrarea în Ineu dinspre Dealul Viilor
Articolul următor
[ACTUALIZARE 3] Sunt interziși pe stadioane, nu sunt lăsați să-și iubească echipa doar pentru că sunt arădeni și țin cu UTA. Isteria juridică dintre suporteri și jandarmi e de PSIHIATRIE, nu de TRIBUNAL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…