[ACTUALIZARE 3] Sunt interziși pe stadioane, nu sunt lăsați să-și iubească echipa doar pentru că sunt arădeni și țin cu UTA. Isteria juridică dintre suporteri și jandarmi e de PSIHIATRIE, nu de TRIBUNAL!

suporteri uta vs. jandarmi
Distribuie:

Situația juridică a suporterilor utiști amendați cu prilejul caraghioasei „lupte de la Pergola” din amiaza zilei de 13 februarie, prilejuită de vizita lui Dinamo (etapa a 26-a a Ligii I) este o rușine pentru ceea ce ar trebui să judece instanțele unui stat de drept – asta e părerea noastră scurtă în ceea ce privește asemenea procese.
Genul ăsta de ședințe ar trebui să se petreacă într-un cabinet de psihiatrie, nu într-o sală de tribunal.
Am exprimat-o din prima, așa încât o parte dintre suporterii amendați și interziși pe stadioane absolut aiurea… aleatoriu și „de dragul dușmanului” au ales să discute cu noi mai pe larg despre această speță.

Amânări nesfârșite pe baza unor dovezi desenate

„Ne amână încontinuu… plus că… ce crezi că au pus ei la dosar ca probe contra noastră?! O poză de pe aradon.ro, cu știrea pe care au pus-o ăia, un print-screen de pe google maps…  l-au scos pe imprimantă și au desenat…

harta1

Noi avem dovezi foto, video și toți martorii, care arată clar că noi, în timpul incidentului, am fost la „Bunătăți de la Hălmagiu” – ei au desenat traseul cum au vrut ei. Au mai pus la dosar comentarii de pe facebook, ale unor anonimi, contra jandarmilor… care chiar dacă sunt de pe profiluri reale, nu au nicio legătură cu cauza… cu acuzatul… cum e situația mea: au o poză cu mine, articolul în care nu e vorba despre mine și comentarii care nu au legătură cu mine.” – ne spune M.A., unul dintre suporterii utiști care-și vrea înapoi accesul pe stadion.

Cum arată dosarul?

„Tot dosarul lor e copiat după al nostru. Sunt 6 rapoarte întocmite de jandarmi – nimic împotriva mea, plus că aceste rapoarte sunt copiate, prost și inexact, de pe propriile lor rapoarte, și acelea mincinoase.
În procesul deschis de ei, în care eu sunt acuzat și interzis pe stadioane, scrie, de exemplu, că noi la 12.31 ne aflam la Pergola – așa scriu jandarmii, că la 12.31 au fost sunați de șefii lor să meargă în sprijinul altui echipaj să meargă la clubul Nerv… unde un echipaj de jandarmi era, deja, împreună cu suporterii noștri – observați că nu se leagă… nu puteam fi în două locuri în același timp!”

„La trei ore după ce am venit de la proces, am citit tot dosarul: nu aveau absolut nimic ce să formuleze împotriva mea”

În acele acte sunt multe falsuri, ușor de demontat cu probe video și martori – inclusiv acea „hartă”, făcută de ei cu Google Maps, în care încearcă să arate pe unde am luat-o.

La prima înfățișare i-am spus și doamnei judecător că noi la 12 și 18 minute am fost la fast-food-ul din Piața Mică, unde mâncam și de unde am plecat la 12.43 – se vede și pe video. Avocatul lor a început cu chestii gen «păi dacă în minutele alea în care ziceți că ați mâncat, de fapt ați  fost la bătaie?» – 1 la mână: minutele alea au fost de fapt 2 minute.”

Bătaia a avut loc la 12.31 – iar ei au dovezi video că exact la acea oră au fost la fast-food-ul din Piața Mică, unde mâncau… dovezi clare.

Cine gândește mai penal aici: interzisul sau interzicătorul?

„Am participat la a doua amânare pe care a avut-o un prieten de-al meu. Dacă mă credeți sau nu, din cele 10 minute pe care le-a avut la dispoziție avocatul jandarmilor să prezinte acuzarea în fața instanței, 9 minute și jumătate a recitat numai articole de lege – absolut nimic concret… probe… dovezi! Asta a fost cu două săptămâni înainte de meciul cu Rapid. Și l-a rugat pe domnul judecător să nu amâne suspendarea interdicției, pentru că noi, arădenii, «vrem să se amâne această suspendare tocmai pentru ca să facem scandal la meciul cu Rapid!»… ca să vezi ce penali pot să fie chiar ei!” – este mărturia altui arădean.

Băieții au surse care confirmă că, în ziua aia de 13 și pe tot parcursul meciului cu Dinamo, șeful jandarmilor timișoreni a vorbit la telefon cu liderii galeriei lui Dinamo –

care, apropo, nu au luat nicio interdicție… deși toți au participat la incident de la Pergola… și, la fel, și ei trebuiau interziși pe stadioane – cum au fost utiștii!

„42 de arădeni au primit interdicție pentru acel incident. Noi dacă am fost 50 cu toții… toți pe mal… aici incluzându-i și cei 20 de steliști – bucureșteni, prietenii noștri. Practic toți cei care au fost legitimați în ziua aia au primit interdicție pe stadioane! Avocatul lor s-a dat de gol în fața instanței, când a zis cu gura lui la înfățișarea precedentă că «știu că ați fost amendați 42 de arădeni și ați primit, până acum, înștiințarea doar 24.» De ce? Simplu: ca să nu scăpăm toți deodată! El vine cu lecțiile astea învățate de la București… Steaua, Dinamo, Rapid…”

Se lasă cu procese inclusiv penale

„Noi, ăștia cu mai puțini bani, am mers pe partea civilă și i-am acționat în judecată cerând instanței doar să ni se suspende interdicțiile – dar între noi sunt și oameni cu mai mulți bani, care deja i-au acționat în judecată pe penal, la Tribunalul Militar pe jandarmii care au abuzat de uniformele și funcțiile lor.

Jandarmii în procesele verbale au declarat ca ne-au legitimat pe mal, dar am filmarea scurtă cum că pe mal erau doar 5 jandarmi. Pe noi, mascații care au ajuns, ne-au legitimat ilegal cu telefoanele personale, făcându-ne poze la buletin.” – conform mai multor suporteri.

De altfel Stroe, comandantul Jandarmeriei din Timișoara, e anchetat penal pentru fapte infinit mai grave decât ce „comit” suporterii UTA-ei!

„Nemaivorbind de moralitatea colonelului Stroe Eduard -Valentin – șeful jandarmilor timișoreni care ne judecă pe noi – am făcut capturi de pe acel articol și îi vom arăta ce fel de om ne interzice și ne târăște prin tribunal pe noi… un om care și-a bătut un subaltern de l-a băgat în spital 7 zile pentru că a vorbit despre el și gagica lui… acum fiind anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar.”

stroe jandarmi

……………………………………………………….

[ACTUALIZARE 2] (24 februarie, 2022) TOȚI SUPORTERII UTIȘTI amendați de Jandarmeria Timișoara și interziși pe stadioane CONTESTĂ CU PROBE documentarea autorităților și sunt dispuși să meargă până la CEDO pentru abuzurile de la meciul cu Dinamo!

Suporterii UTA-ei au probleme cu jandarmii timișoreni… de când există UTA, adică din 1945, iar diferendurile dintre aceste tabere – cumva „contra naturii”, pentru că Jandarmeria Timișoara nu are o echipă de club (cel puțin NU OFICIAL!) pe care să și-o asume ca fiind A LOR: pe uniformele jadarmilor nu scrie „Poli Timișoara”, ci JANDARMERIA ROMÂNĂ! – nu se vor rezolva în vecii-vecilor, mai ales dacă organele statului continuă să se poarte cu suporterii alb-roșiilor în halul în care s-au purtat cu prilejul „pașnicei vizite” a dinamoviștilor la noi acasă.

În primul rând să punctăm că așa-zisa „bătaie de la Pergola” e o glumă proastă pentru cineva care știe ce-i aia o  bătaie…

În filmarea de 28 de secunde (pe care poți s-o revezi mai jos, sub TITLUL INIȚIAL), și care reprezintă „proba-probelor” în baza căreia 52 de suporteri (40 de utiști și 12 dinamoviști) au fost amendați și interziși vreme de un an la competiții sportive, vedem de fapt câțiva imbecili care, atacați de alți câțiva imbecili după ce se baricadaseră într-o pizzerie înarmați cu bâte habar n-are nimeni de ce, „se lovesc cu sete / se zgârie oleacă” – ÎN NICIUN CAZ PROBE CARE SĂ ATESTE CĂ SUPORTERII UTIȘTI I-AU ATACAT PE CEI DINAMOVIȘTI.
(Și să nu omitem importantul amănunt că filmarea a apărut – și nu a fost ștearsă între timp… cum se întâmplă la oamenii lași! – pe grupul de facebook Ultras Arad)

„Aici este un video de câteva secunde exact când sosesc jandarmii. Noi aici eram… după așa-zisa bătaie toți la bere”

– ne prezintă suporterii dovezile și argumentele lor, din care REIESE CLAR că Jandarmeria Română a „scrântit-o” rău d.p.d.v. strict juridic cu această „anchetă”… mai scurtă și mai proastă chiar decât „bătălia de la Pergola”

Toți suporterii de la UTA au făcut deja contestații pentru amenzile primite și pentru interdicția de a întra un an de zile la meciurile de fotbal

Așa arată modelul:

contestatie

iar mai departe citim argumentația suporterilor amendați:

„Avem probe video și martori care dovedesc că nu am fost la acel incident de la Pergola. Toate acestea sunt scrise în contestații.

„Acesta este momentul când au apărut mascații ca să ne legitimeze pe mal la localul Nerv: 

uta jandarmi

– unde, câtă vreme a durat „bătaia de la Pergola”, ei erau la o bere. Sancțiunile s-au dat pe baza acestor legitimări – nicidecum „după recunoașterea de pe imaginile surprinse de camere”, cum transmit jandarmii!

„După contestații, va urma plângere penală împotriva comandantului de la brigada mobila din Timișoara care din sursele noastre e la Timișoara șef doar de 1 lună. Tot din surse sigure știm că a fost trimis de la București ca să destabilizeze suporterii și echipa UTA. Știm că cei din București nu suportă echipa UTA, dar deja au ajuns prea departe cu aceste abuzuri.”

Vom merge până la CEDO dacă nu se vor lua sancțiuni împotriva Jandarmeriei din Timișoara.

„Știu ei foarte bine că, exact acum o lună, încă un suporter din România bătut de jandarmi a câștigat la CEDO.

Nu mai putem merge pe mal sau pe stradă, în zi de meci, cu prietenii sau familia, că Jandarmeria din Timișoara ne legitimează, iar apoi ne trezim cu amenzi și interdicții pe stadion.

Dacă ei cred că ne vom da bătuți și vom accepta ca pe  baza unei legitimări pe stradă să primim amenzi și interdicții, se înșală amarnic. De prea mulți ani Jandarmeria din România face abuzuri peste abuzuri și nimeni nu face nimic. Cred că a sosit timpul să vadă că legea este pentru toată lumea.”

………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (17 februarie, 2022) „Bătălia de la Pergola” – consecințe: 9.000 de lei amendă și interzicerea accesului la competiții sportive timp de UN AN pentru 52 de ULTRAȘI și 10.000 de lei pentru organizatori

batalia pergola

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Precizări și sancțiuni aplicate în urma meciului de fotbal AFC UTA Arad și FC Dinamo București

În urma meciului de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad și FC Dinamo București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara a sancționat contravențional 52 de suporteri, cu amendă în valoare totală de 9900 lei și s-a luat asupra acestora măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

Suporterii au fost sancționați pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice.

De asemenea, a fost sancționat contravențional organizatorul, cu două amenzi în valoare totală de 5.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii în ceea ce privește efectuarea unui control riguros al persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu făclii, torțe, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene; precum și pentru depășirea numărului maxim de spectatori prezenți în arenă, în contextul actual al pandemiei de COVID-19.

Pentru a evita producerea unor incidente care ar putea atrage răspunderea contravențională,

(întrucât pe lângă amendă li se poate aplica și măsura complementară a interzicerii accesului la competițiile sportive de fotbal viitoare) recomandăm suporterilor următoarele:

  • să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.
  • să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ TIMIȘOARA
Informare, Relatii Publice si Relatii cu Publicul

………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (13 februarie, 2022) Asta înseamnă să câștigi nimic! ÎNCĂIERARE VIRALĂ între ultrașii UTIȘTI și DINAMOVIȘTI… înainte de un meci la fel de prost

Aproximativ 100 de suporteri ai lui Dinamo București – o parte sosiți din Timișoara – au ajuns în oraşul nostru în jurul orei 15.00 şi au intrat în mai multe conflicte de stradă cu ultrașii utiști.
Știrea a ajuns virală și e rostogolită în continuare de toate mass-media.

Traseul ales de suporterii UTA a fost Bd. General Vasile Milea – strada Ion Andreescu, iar când au ajuns pe Bd. Revoluției, lângă fostul cinematograf Dacia, au luat-o pe spațiul verde, peste liniile de tramvai, direct înspre terasa la care se aflau suporterii Dinamo.

Grupul de dinamoviști s-a baricadat în restaurantul Pergola,

apărându-se cu pumni, picioare, scaune și mai ales cu bâtele din dotare

ultrasi dinamo

(cu care veniseră, „,ca orice om” la o pizza), după ce au fost atacați de ultrașii arădeni.
Jandarmii au intervenit rapid și au calmat spiritele.

La ora 15,50,IPJ Arad a anunțat oficial că incidentele dintre cele două galerii au avut loc „în două locații din municipiu, un restaurant din zona centrală și un local (bar) de pe malul Mureșului.”

„În prima locație menționată ar fi existat un scandal, fiind aplicate mai multe lovituri între membrii celor două galerii, în urma cărora s-au spart sticle, pahare și veselă de pe mese. A fost necesară intervenția jandarmilor Brigăzii Mobile Timișoara pentru a restabili ordinea.”

Filmarea de mai jos este postată pe pagina de facebook Ultras Arad:

„Polițiștii arădeni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovirea sau alte violențe și distrugere, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acest incident și tragerea la răspundere penală.”

Update -18.40: Au fost identificate mai multe persoane implicate în incidentul de pe Bd. Revoluției,

„din municipiul Arad, fiind vorba de membri ai celor două galerii, bărbați, din Arad, București, județele Timiș și Ilfov. Cercetările continuă pentru stabilirea participației fiecăruia în evenimentele de astăzi, în vederea luării măsurilor legale care se impun.” – a anunțat IPJ Arad.

Foto-cover: https://www.facebook.com/subculturaultra – din care reiese că nici dinamoviștii n-au venit cu „gânduri pacifiste” la Arad… și ce putea să iasă altceva de aici decât scandal degeaba – prilej de „făcut de râs în fața întregii țări” a nu-știu-câta oară!

galerie dinamo

Meciul s-a încheiat cu scorul de 0 – 0 și a fost atât de prost încât n-are rost să scriem nimic despre el.

 

Categorie: Investigații
Etichete: bataie ultrasi uta - dinamo, ultrasi, UTA-DINAMO
Distribuie:
Articolul anterior
„Eco Provocarea”: Amplă acțiune de ecologizare desfășurată de elevii Liceului German
Articolul următor
MĂRULUI: 58 de construcții ilegale au fost deja demolate. Bibarț: „Până în vară, alte 24 vor fi puse la pământ”
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hotel nădlac

FEDERALCOOP Arad și CONSUMCOOP Nădlac – doi „coloși cu picioare de lut”, la mâna unor persoane… de pe timpul lui Ceaușescu. Lor se impune să le adresăm „mulțumiri” pentru starea dezastruoasă a unor imobile-simbol din acest județ (1)

Din societatea prosperă care era odinioară, cu un parimoniu moștenit care ar face invidioasă orice firmă cu domeniu de activitate „închiriat imobile”,  COONSUMCOOP Nădlac mai deține azi doar un spațiu…
danhalchin

Când nu-i omoară pur și simplu, CONDIȚIILE INUMANE tolerate de cadrele din Penitenciarele Timișoara și Arad „redau societății” oameni mai abrutizați decât când au intrat, cu PLOȘNIȚE, ȘORICIOAICĂ și boli transmisibile cu tot… asta și „grație” noului director al ANP, notoriul Dan Halchin!

În general, deținuții din penitenciarele românești – mai ales cei încarcerați „pe bună dreptate”, ca urmare a faptelor recunoscute chiar de ei înșiși (cum sunt majoritatea –  „nevinovații” neinteresându-ne în…