[ACTUALIZARE 3] Efectele „Zilei Z”: 11 arădeni au fost ARESTAȚI pentru constituirea unui grup infracţional organizat și trafic de droguri în formă continuată

palatul de justitie arad
Distribuie:

Cei 11 inculpați care au fost arestați aseară, în urma seriei de percheziții declanșate în Arad, în dimineața zilei de 24 noiembrie, 2021, cu mandate eliberate de judecător la propunerea DIICOT în Dosarul nou constituit (3456/108/2021) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat (primii în stare de recidivă), trafic de droguri de risc, mare risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive („șoricioaică”) în formă continuată şi unii dintre ei, în stare de recidivă. „Centrul de operațiuni” al acestora se afla în orașul Sântana, cu ramificații până în… Penitenciarul Botoșani.
Pentru alte persoane avât diferite „roluri” în această operațiune (ale căror nume nu au fost făcute publice de către autorități) s-a dispus măsura plasării sub control judiciar.

…………………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (24 noiembrie, 2021) Au fost REȚINUȚI și vor fi propuși pentru ARESTARE 15 arădeni (din municipiu, Sântana, Olari, Caporal Alexa, Pâncota, Ineu, Seleuș) cu prilejul RAZIEI de ieri. În urma perchezițiilor au fost găsite sute de mii de euro proveniți din „deal”-uri, cantități mari de LSD, cocaină, MDMA, ecstasy și… nelipsita „șoricioaică” – 5F-ADB – care face ravagii inclusiv în penitenciar

15 arădeni din municipiu și localitățile Sântana, Olari, Caporal Alexa, Pâncota, Ineu, Seleuș au fost reținuți și vor fi propuși, astăzi, pentru arestare de către procurorii DIICOT judecătorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, cu prilejul raziei de ieri.

În jur de 150.000 de Euro și mai multe zeci de mii de lei au fost confiscați în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la peste 35 de locuințe din județul Arad – bani susceptibili ca provenind din traficul de droguri – din moment ce la cei reținuți s-au găsit cantități mari de droguri de risc (cannabis) și mare risc (LSD, cocaină, MDMA, ecstasy-pastile)… plus „nelipsita” șoricioaică – 5F-ADB – care face ravagii pe străzi și… în penitenciare (de unde, se pare, a început totul în acest caz…).

Vom reveni cu numele lor (destul de „grele” pentru inițiați) îndată ce acestea vor fi făcute publice pe Portalul Instanțelor de Judecată.

………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1 – ora 13. 40] 37 de persoane – audiate și reținute in dosarul poreclit „ZIUA Z″. Vârful piramidei grupului infracțional organizat specializat în trafic de substanțe psihoactive și spălare de bani își are sediul în Penitenciarul Arad

[COMUNICAT DE PRESĂ]

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURAT

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, efectuează 35 de percheziții domiciliare (din care 2 la instituții publice – unități penitenciare), privind destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de infracțiuni la regimul substanțelor stupefiante și psihoactive, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – noiembrie 2021, o persoană bănuită, încarcerată într-un penitenciar, ar fi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu alte două persoane, în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, grup la care ar fi aderat mai mulți membri.

În cadrul grupului, două persoane ar fi avut rol de leaderi, ocupându-se de organizarea, conducerea şi controlul activităţii infracţionale de trafic de droguri de risc și mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, procurarea de substanțe interzise şi distribuirea acestora către palierele inferioare, acestea colectând și banii proveniţi din activitatea ilicită.

De asemenea, o parte dintre membrii grupului (unul dintre acesta fiind încarcerat într-un alt penitenciar) ar fi sprijinit activitatea infracțională prin furnizarea, în mod direct, de droguri de risc și mare risc, iar alte persoane bănuite ar fi asigurat vânzarea drogurilor către diverse persoane, în judeţele Arad și Timiș.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, vor fi conduse, în vederea audierii, 37 de persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Timişoara și Botoşani, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Arad și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

…………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (24 noiembrie, 2021) RAZIE ÎN DERULARE: DIICOT, Poliția Română și Jandarmeria pun în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. „Mascații” au descins în peste 60 de locații din județele Timiș, Arad și Caraș Severin

DIICOT, Poliția Română și Jandarmeria  au declanșat, în această dimineață, o amplă operațiune la nivel național  de anihilare a unor grupări de crimă organizată. Acțiunea  a fost botezată cu numele de cod „Ziua Z”.

În vestul țării, polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara acționează în cadrul a cinci dosare în care sunt investigate fapte de trafic de droguri și contrabandă (cu țigări, parfumuri etc.) iar anchetatorii au descins deja în peste 60 de locații din județele Timiș, Arad și Caraș Severin.

În județul Arad se pun în aplicare 34 de mandate de percheziție și aducere în baza unor documentări vizând DROGURI și BANI CASH proveniți din surse suspecte  – majoritatea în zona Sântana, conform surselor noastre. 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Astăzi, Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Pentru Poliția Română și D.I.I.C.O.T., investigarea în mod constant a infracțiunilor de trafic de persoane și de minori, precum și a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.

Birourile de presă ale DIICOT și Poliției Române

Categorie: Știri
Etichete: Balint David, Buda Adrian, Chiş Petru Vlad, Coruţiu Anton Gabriel, Coruţiu Mircea, Crişan Valentin Patrick, Ilieşi Laurenţiu Cosmin, Isopescu Vlad Constantin, Paven Sergiu Alexandru, pechezitii, trafic de droguri, Trif Viorel Dumitru, ziua z diicot
Distribuie:
Articolul anterior
E DOLIU la ISU Arad, după ce luptătorul cu flăcările Slauko Milan a pierdut lupta cu boala…
Articolul următor
„Miorița cu OI FAKE”, cu „Ghiță Ciobanul” din reclama Vodafone pe post de „Vasile Alecsandri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie