Etelka Nagy a încetat din viață. A condus timp de douăzeci de ani Direcția de Asistență Socială din Arad

etelka nagy
Distribuie:

Nagy Etelka a condus timp de douăzeci de ani Direcția de Asistență Socială din Arad și a fost exemplul viu pentru „Ajută-ţi aproapele!”. A încetat din viață joi, 18 ianuarie, la spital în Timișoara unde era internată.


A creat servicii sociale și, oriunde a putut, a atras atenția asupra importanței ajutorării persoanelor sărace, defavorizate și a integrării lor sociale. A înființat mai multe cămine pentru bătrâni, dar  s-a gândit și la tinerii care trăiesc în îngrijirea statului, așa că le-a înființat un centru unde să primească gratuit consiliere, precum și să-i pregătească pentru viață independentă. A creat și un centru pentru copiii infectați cu HIV.

Nagy Etelka este cea care a hotărât ca toți cei care se prezintă, pe timp de iarnă, la Adăpostul de noapte să fie primiți, chiar dacă nu îndeplinesc condițiile impuse de regulament. „Am luat această hotărâre pentru că numărul celor care solicitau adăpost în aceste zile geroase a crescut. Ce să facem, doar nu-i lăsăm pe stradă să moară de frig?”- afirma Etelka Nagy în 2003, pe vremea când era directorul Direcției de Asistență Comunitară Arad. – afirmație care rămâne o dovadă în timp a faptului că birocrația nu poate anula omenia.


Dumnezeu s-o odihnească în pace!


Direcția de Asistență Socială Arad a transmis un mesaj de codoleanțe celor ce i-au fost apropiați „directorului-mamă” care a fost Etelka Nagy, în care a amintit cele mai importante contribuții ale sale:
„O veste tristă a marcat astăzi instituția noastră, la anunțul plecării spre cele veșnice a fostului director Etelka Nagy, cea care a pus bazele acestei instituții și a condus-o timp de 20 de ani. Si-a făcut un crez în a-i ajuta pe cei cu care viața nu a fost darnică. A luptat ca aceștia să poată beneficia de un ajutor, a creat compartimente care să sprijine fiecare persoană defavorizată, a încercat să îi integreze în societate. A înființat un centru pentru copii infestați cu HIV, a creat un adăpost de noapte pentru oamenii străzii.”


 

Categorie: In memoriam, Știri
Etichete: Direcția de Asistență Socială din Arad, in memoriam, Nagy Etelka
Distribuie:
Articolul anterior
Vedete care își regretă operațiile estetice. Cum arătau înainte de intervenții
Articolul următor
Concert „Fără Zahăr”, în Club Flex Arad

1 comentariu. Leave new

 • avatar of neamț valentin paul
  Neamț Valentin Paul
  18 ianuarie 2024 11:12

  A fost primarul social al săracilor
  A obligat personalul de la serviciul social să-și facă studii universitare și de masterat,deci a marcat și viața colectivului de la Primărie
  Merita sa i se de-a titlul de Cetățean de onoare post mortem!
  A fost Maica Tereza a săracilor din Arad

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie