Eusebiu Pistru: „Ei, cu moțiunea, noi, cu programul de guvernare”

Eusebiu Pistru ALDE 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Președintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, câteva dintre proiectele legislative importante votate în camera Deputaților.

„După cum știți, ieri opoziția a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului, mai mult ca să respecte deviza „nicio sesiune fără moțiune”, nu pentru că ar avea vreo șansă să răstoarne guvernul. Nu ne facem griji pe această temă, coaliția de guvernare este solidă, având o majoritate confortabilă. Ei, cu moțiunea, noi, cu programul de guvernare, respectând principiul asumat de la bun început, acela că orice creștere economică trebuie să fie resimțită de către fiecare cetățean.
Chiar ieri, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de cota redusă de TVA de 9%. Proiectul a fost votat în unanimitate. Este o măsură care va mai reduce din costurile plătite lunar pentru întreținere de către familii. Costuri destul de greu de suportat, mai ales de către pensionari. Este un ajutor, care, coroborat cu creșterea cu 10% a pensiilor de la 1 iulie, va face viața pensionarilor un pic mai bună.
Tot ieri, am adoptat un proiect de lege extrem de important, care prevede că dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit.Este un proiect extrem de important, mai ales prin prisma muncilor sezoniere, aflate în mare suferință, tocmai acum când agricultura românească a făcut pași uriași spre un nivel performant” – a declarat Pistru.

„După cum vedem zilnic la televizor, în plină vară agricultorii se plâng că le putrezește recolta pe câmp, pentru că nu are cine să o culeagă, oamenii preferând să stea acasă sau la cârciumă, cu ajutorul social. Considerăm că a venit timpul să nu mai plătim nemunca, pentru că ajutorul social se plătește din banii noștri, ai tuturor.

Tot pe această linie, Guvernul va da 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat. De remarcat este faptul că sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolvenți de orice fel de formă de învățământ: școli profesionale, învățământ gimnazial sau liceal, tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârstă, stagiari, adică absolvenți de studii superioare, persoane cu handicap și care se află în prag de pensionare.Adică, toate categoriile de persoane vulnerabile. Conceptul liberal de acordare a protecției sociale prin măsuri economice a fost și va fi promovat în continuare de către ALDE, singurul partid liberal din România, ca partener la guvernare ”, a conchis Eusebiu Pistru.

 

Categorie: Știri
Etichete: ALDE Arad, deputat Eusebiu Pistru, motiune de cenzura, politica arad, TVA
Distribuie:
Articolul anterior
Doi mijlocași, Alex Avram și Paul Cubleșan se pregătesc sub comanda lui Ionuț Popa
Articolul următor
Nu mai puțin de PATRU expoziții și evenimente culturale în două zile – oferta Complexului Muzeal Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe