„Explorări în abstract” – Vernisaj de pictură la Bibliotecă

afis 11 iunie 2024 vernisaj arta plastica biblioteca arad 1 1
Distribuie:

Marți, 11 iunie 2024, începând cu orele 17:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” organizează vernisajul expoziției de pictură „Explorări în abstract” a artistului plastic Kolumbán Zsolt.


Născut la 5 august 1945, în comuna Chepeți, județul Covasna, Kolumbán Zsolt debutează în sfera artei plastice încă din anul 1964, printr-o expoziție de grup a Liceului de Artă plastică din Târgu Mureș.  A absolvit studiile universitare de arhitectură din cadrul Facultății de Construcții Iași în anul 1976. Între anii 1976 și 1990 lucrează ca arhitect la Centrul de Proiectare Județean Arad, după care, un an la Oficiul de Proiectări Județean Harghita. Din anul 1991 și până în 2009, lucrează în învățământ. În anul 1996, a absolvit Universitatea Tehnică Timișoara, secția Arhitectură.

Implicarea sa în viața plastică arădeană se observă prin participarea la numeroase expoziții colective, de grup restrâns și personale, iar lucrările sale se găsesc în colecții particulare în România, Ungaria, Elveția, Israel, SUA, fiind membru al Asociației „Ion Andreescu” Arad.

De la lucrări cu forme geometrice și linii clare, până la abstracțiuni profunde și expresioniste, lucrările expuse pe simezele bibliotecii arădene redau creativitatea și emoțiile artistului într-un mod personal și profund, explorând abstractul și folosind culorile și formele pentru a transmite diverse stări și sentimente. După cum afirmă artistul, „pe pânza tabloului, culorile mele sunt astfel dispuse pentru a ajunge la sufletul iubitorului de artă, la fel cum un scriitor își așterne sufletul în paginile unei cărți. Sunt un om al echilibrului, iar sufletul meu trăiește cu intensitate în culori pe care le ofer cu sinceritate celor din jurul meu, iată, printr-o expoziție la Biblioteca arădeană!”.

Vernisajul expoziției „Explorări în abstract” va avea loc în Sala de Arte „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, având ca invitați pe artistul plastic Maria Furnea, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, și drd. Mihaela Livia Guleș de la Universitatea de Vest din Timișoara.


afis 11 iunie 2024 vernisaj arta plastica biblioteca arad


Vă așteptăm cu drag să descoperiți expoziția „Explorări în abstract” în perioada 11-24 iunie 2024, de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, la Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I). Intrarea este liberă, iar această incursiune în lumea artei moderne va fi cu siguranță o experiență plină de inspirație și frumusețe artistică!


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: artist nplastic, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, Kolumbán Zsolt, pictură, vernisaj
Distribuie:
Articolul anterior
Despre labirintul trăirilor poetice într-o lansare de carte la Bibliotecă
Articolul următor
Cinci bărbați reținuți după „Bătălia de la Păuliș”, soldată cu „Barul lui Guță” devastat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…