Explozie a unei butelii urmată de incendiu, la o casă de pe strada Minervei. Din interiorul casei a fost salvată o victimă

explozie incendiu str Minervei2 1 scaled
Distribuie:
Pompierii arădeni au fost solicitați să intervină, duminică, în jurul orei 13.10 pentru o explozie a unei butelii urmată de incendiu, la o casă din municipiul Arad, strada Minervei.

Au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată, nivelul unei încăperi.

Din interiorul casei a fost salvată o victimă, un bărbat care prezintă arsuri la nivelul membrelor superioare, inferioare și la nivelul toracelui.

Victima a fost preluată de către echipajul medical SMURD TIM care i0a acordat îngrijiri medicale la fața locului.

Ulterior, victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare. Aceasta este conștientă și cooperantă.
De asemenea, pompierii arădeni au acționat și pentru evacuarea unei butelii, eliminând astfel posibilitatea producerii altei explozii.

Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite. În aceste momente se acționează pentru îndepărtarea efectelor negative și identificarea posibilelor focare ascunse.

ACTUALIZARE – ora 15.35.

Cauza probabilă, care a dus la producerea incendiului a fost acumularea de gaze combustibile de la butelie.

Utilizarea necorespunzătoare a buteliilor/instalaţiilor de gaze lichefiate poate provoca incendii sau deflagrații ce se pot solda cu mari pagube materiale şi uneori, din nefericire, cu rănirea unor persoane sau chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii arădeni reamintesc cetățenilor principalele reguli și măsuri menite a le proteja viața și bunurile:

În cazul utilizării buteliilor de gaze lichefiate, se interzice:

– Utilizarea furtunurilor de racord în stare defectă, cu porozităţi, fisurate sau lărgite la capete, fără regulatoare de presiune, fără coliere de strângere, ori fără garnituri de etanșare sau cu garnituri deteriorate;
– Racordarea aparatelor şi mijloacelor de încălzire direct, fără reductor de presiune;
– Amplasarea buteliilor în apropierea surselor de căldură, de radiaţii termice intense, ori sub acțiunea directă a razelor solare. Butelia nu se va depozita sau utiliza când temperatura depășește 40oC;
– Utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate în subsolul clădirilor. Deoarece gazul petrolier lichefiat (G.P.L.) este aproximativ de două ori mai greu ca aerul, buteliile pot fi utilizate numai în încăperi situate la parter sau etaje.
– Transportarea, manipularea sau folosirea buteliilor în altă poziţie decât cea verticală, răsturnarea, lovirea lor etc.;
– Folosirea în stare defectă a buteliilor şi instalaţiilor aferente (furtun, reductor de presiune);
– Încălzirea buteliilor cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din butelii, întrucât aceasta ar putea provoca explozia buteliilor;
– Spălarea buteliilor în lichide corozive (sodă, leșie etc.);
– Efectuarea verificării etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului cu flacără. Verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun.

Biroul de presă al ISU Arad

Categorie: Știri
Etichete: explozie butelie, incendiu, ISU Arad, Pompieri, strada Minervei
Distribuie:
Articolul anterior
Arhiepiscopul Timotei al Aradului împlineşte 87 de ani
Articolul următor
Preotul Nicandru CUȚARU a trecut la cele veșnice în Ziua de Rusalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hot bicicleta

Se mai și prind hoți de biciclete…

Bănuit de furt calificat, identificat În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Chișineu-Criș a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din localitate, care, la data de 23 septembrie…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD