Preotul Nicandru CUȚARU a trecut la cele veșnice în Ziua de Rusalii

pr. nicandru cutaru
Distribuie:

Îndrăgitul preot pe care toată lumea îl cunoștea ca și părintele Cuțaru de la Parohia Gai a trecut la cele veșnice astăzi, în ziua de Rusalii.

Arhiepiscopia Aradului a postat pe site-ul oficial trista veste, însoțită de biografia părintelui și informațiile despre cariera sa.

PREOTUL IC. STAVR. NICANDRU CUȚARU A TRECUT LA VIAȚA CEA VEȘNICĂ

În ziua praznicului Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile), Părintele ic. stravr. Nicandru Cuțaru, fost preot în Parohia Arad-Gai și duhovnic la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, a trecut la viața cea veșnică, la vârsta de 72 de ani.

Cu profundă întristare, ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate, Părintelui Conf. Univ. Dr. Caius-Claudius Cuțaru, fiul vrednicului Părinte Nicandru și tuturor fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Părintele Nicandru Cuțaru s-a născut în ziua de 11 februarie 1951, în localitatea Cezieni, jud. Olt, din părinții Victor și Alexandra Cuțaru, veniți în refugiu din Basarabia. A fost cel mai mare din cei trei copii ai familiei având o soră, Veronica și un frate Petrișor, care a murit la o vârstă fragedă.

S-au mutat apoi în județul Arad, în localitatea Nadăș, prin detașarea cu serviciu a tatălui său.

Cursurile Școlii Generale le-a urmat în satul Nadăș (1958 – 1966). În perioada anilor 1966 – 1971 a fost elev la Seminarului Teologic din Caransebeș. În urma concursului de admitere, a urmat Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu (1971 – 1975)

În anul 1972 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Nadăș, protopopiatul Ineu.   În Parohia Nadăș a păstorit până în anul 1977, iar din toamna acestui an a fost transferat la Parohia Măderat, protopopiatul Lipova, unde a slujit până în anul 1984. Pentru merite misionare deosebite, Episcopul Visarion Aștileanu l-a numit misionar protopopesc în perioada 1981 – 1984.

În urma examenului de concurs, în data de 1 octombrie 1984, a fost transferat la Parohia Arad – Gai, unde a păstorit timp de 33 de ani, până la pensionarea sa, în anul 2017.

La propunerea Preasfințitului Episcop Timotei Seviciu al Aradului, Sinodul Mitropolitan, l-a numit duhovnic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, cu data de 1 octombrie 1994. A deținut această funcție până în anul 2008. În urma examenelor de concurs a parcurs treptele de preparator, asistent și lector universitar. La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, pe lângă funcția de duhovnic, a predat următoarele discipline practice: Formare duhovnicească și misionară, Practică liturgică, Administrație parohială și curs de Spiritualitate a Răsăritului Ortodox.

În anul 1972 se căsătorește cu tânăra Ana Mariș, alături de care întemeiază o familie bazată pe iubire, înțelegere, grijă. Căsătoria le-a fost binecuvântată prin nașterea celor 2 copii: Caius Claudius (1974) și Cristina Maria (1978).

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire:

Trupul neînsuflețit al Părintelui Nicandru Cuțaru a fost depus în biserica parohială din Arad-Gai, Protopopiatul Arad.

Duminică și luni (4 și 5 iunie), ora 20, se va săvârși slujba priveghiului.

Marți, 6 iunie, începând cu ora 9 se va săvârși Sfânta Liturghie iar de la ora 14:30,  Slujba înmormântării.

preot nicandru cuțaru

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

Categorie: Știri, In memoriam
Etichete: biserica parohială din Arad-Gai, Conf. Univ. Dr. Caius-Claudius Cuțaru, nadas, Preotul Nicandru CUȚARU, Protopopiatul Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Explozie a unei butelii urmată de incendiu, la o casă de pe strada Minervei. Din interiorul casei a fost salvată o victimă
Articolul următor
Împinsă de la spate de un public minunat, UTA a rămas în SuperLigă, după 5-1 în meciul decisiv cu Gloria Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie