FAKE NEWS-ul emanat de notoriul conspiraționist Gheorghe Bozgan, simpatizant al regimului nord-coreean, privind Monumentul de la Păuliș va ajunge în instanță | Consiliul Județean Arad a depus plângere penală

paulis monument
Distribuie:

Arădeanul Gheorghe Bozgan, fost judecător, este cunoscut în Arad ca un conspiraționist și scriitor de minciuni, temele sale preferate și răspândite de ani de zile pe rețelele sociale fiind „armata sovietică” și „prietenul său Kim Jong Un” – dictatorul din Coreea de Nord. Mai mult, acesta este cunoscut prin faptul că uzurpă calitatea de avocat, fiind tolerat pe holurile Tribunalului Arad și, o perioadă, chiar în sălile de judecată. Numele său apare aproape pe mai toate instanțele din țară, de orice rang, și în aproape toate calitățile posibile (reclamant, reclamat, martor etc).  Ultima sa postare din mediul online, însă, nu a rămas fără consecințe. Într-o postare pe facebook, acesta a elucubrat și susținea că „autoritățile județene vor demola Monumentul Eroilor de la Păuliș.”  Mai mulți utilizatori de facebook au reacționat imediat și au raportat postarea. Imediat a reacționat primarul comunei Păuliș și reprezentanții Consiliului Județean, dezmințind informația. Luni, CJA  a revenit pe acest subiect și informează că a depus o plângere penală împotriva lui Gheorghe Bozgan.


gheorghe bozgan

Gheorghe Bozgan a fost exclus în 1994 din magistratură și a fost cercetat penal, în perioada 2000–2004, pentru practicarea fără drept a profesiei de avocat A fost condamnat în două rânduri (la un an închisoare, în 2007, şi la şase luni închisoare, în 2009) pentru falsificarea mijloacelor de probă în procese civile având ca obiect executări silite imobiliare pentru recuperarea unor creanţe fictive.

(Foto – facebook Gheorghe Bozgan)


 

„Consiliul Județean Arad a depus astăzi o plângere penală împotriva unei persoane care susține, într-o postare pe o rețea socială, că autoritățile județene vor demola Monumentul Eroilor de la Păuliș. Considerăm că postarea este premeditată, realizată în proximitatea Zilei Eroilor, când există o sensibilitate crescută față de simbolurile naționale. Postarea respectivă, care prezintă o informație falsă, mincinoasă, grotescă, are ca scop dezechilibrarea societății, disoluția autorității, denigrarea și decredibilizarea instituțiilor publice. De aceea, am solicitat identificarea și vom face tot ce este necesar pentru sancționarea autorului.

Este momentul să luăm atitudine împotriva falsului promovat cu orice mijloace de persoane care mint doar ca să faca rău, să producă o daună, sa prejudicieze imaginea unor instituții ale statului român. Respectul față de țara noastră, clamat atât de ferm, trebuie să plece de la respectul față de adevăr, față de persoane si instituțiile statului.

Reafirmăm clar: autoritățile județului Arad nu fac niciun fel de demers, nu au făcut și nu vor face, pentru demolarea Monumentului de la Păuliș. Regretăm că o postare mincinoasă a devenit subiect național, aruncând o anatemă nemeritată asupra celor care muncesc ca la Ziua Eroilor să putem aniversa în liniște și cu respect Detașamentul Păuliș.” – a transmis Consiliul Județean Arad printr-un comunicat de presă.


FAKE NEWS-ul emanat de Gheorghe Bozgan pe pagina sa de facebook, care a fost distribuit de 2500 de utilizatori

(preluat cu copy&paste)

UN NOU ATAC ASUPRA ISTORIEI ROMANIEI: MONUMENTUL DE LA PAULIS, JUD.ARAD, VA FI INLATURAT”

Pe soseaua DN 7, la 15 km de municipiul Arad, spre directia Deva, la intrarea in comuna Paulis, sta semet de 51 de ani Monumentul Eroilor de la Paulis. Intre 13-20 septembrie 1944, elevii Scolii de subofiteri rezerva Radna, 750 de tineri intre 18-19 ani, au respins cele 5 atacuri ale armatei maghiare, de 20 de mai numeroasa, calita pe frontul de Est, dotata cu tancuri si sprijin aerian german. Doua din acele 5 atacuri au fost respinse prin lupta corp la corp. A fost singurul loc unde armata romana in cel de al doilea razboi mondial s-a angajat in lupta corp la corp la nivel de unitati (batalioane). Elevii trebuiau sa impiedice intrarea armatei maghiare in defileul Muresului, calea spre centrul Transilvanei, pana cand sosea dinspre Moldova armata sovietica. Au rezistat singuri 7 zile.
Tata, atunci de 23 de ani, sergent major de infanterie si ajutor de comandant de pluton in Scoala, a avut in grupa de 14 elevi pe care o conducea patru elevi morti in lupte.. L-am intreabat pe tata, nascut intr-un sat vecin de Paulis si sat al copilariei mele
– Tata, nu v-a fost frica, de ce nu ati fugit, daca ungurii erau asa de multi si bine inarmati ? – Nu exista atunci frica in noi, ci numai furie si ura impotriva ungurilor. La intrare in Paulis, la pod, unde eram pe pozitie, treceau sute de refugiati din satele vecine, cu carute si pe jos, femei cu copii in brate, batrani. Unii din sat m-au recunoscut si in lacrimi imi ziceau “ Sa nu ne lasati, Gheorghe, ca ne omoara ungurii pe toti !” Si aveau dreptate sa se teama: dupa ce ungurii au stapanit Aradul 700 de ani, noi ni l-am luat inapoi dupa primul razboi mondial, ca la nici 24 de ani sa-l ocupe din nou. Setea de razbunare a ungurilor revansarzi nu trebuia subestimata.
Ce i-a facut pe acesti tineri de 18-19 ani sa reziste in lupta, sa se angajeze inclusiv in lupta la baioneta, in conditiile cand, ca elevi, erau inca in curs de pregatire militara si nici unul nu trasese pana atunci la instructie mai mult de 10 cartuse? Raspunsul este unul singur: PATRIOTISMUL, credinta ca sunt romani si trebuie sa-si apere tara.
Azi, autoritatile centrale si judetene discuta despre inlaturarea Monumentului Eroilor de la Paulis, pe motiv ca contravine spiritului european, ca prin prezenta lui ar intretine animozitati intre romani si unguri, unde mai pui faptul ca daca militarii romani au rezistat pana au ajuns rusii, alungarea ungurilor din Arad se stie ca au facut-o efectiv rusii, deci monumentul vrand-nevrand aminteste si de colaborarea romano-sovietica .
Chestiunea inlaturarii Monumentului Eroilor de la Paulis nu tine insa de “spirit pacifist european” ( ati vazut spirit in toata splendoarea manifestarii lui in intretinerea razboiului din Ucraina) cum se spune, ci de altceva: Trebuie stearsa din memoria popoarelor ocupate, urmele rezistentei lor impotriva ocupantilor, ca noile generatii sa nu stie ca a existat, sa nu duca mai departe spiritul rezistentei ( asa au disparut si statuile si monumentele romanesti din judetul Bihor, colonizat economic acum de Ungaria). Istoria antica si medievala este plina de astfel de cazuri. Iata ca UE reinvie aceasta practica, de stergere din colonii a istoriei nationale
Pun la ”Comentarii” filmul romanesc “Pe aici nu se trece”, despre luptele de la Paulis, ca sa intelegeti de ce trebuie sa dispara cat mai repede “Monumentul Eroilor de la Paulis”

(fotografia fiind preluată de pe Wikipedia)


Saul Sigheti – primar (AUR) al Păulișului a dezmințit „informația” lui Bozgan imediat după apariția acesteia

Dragi cetățeni,

În ultimele zile au apărut în spațiul online informații eronate privind presupusa demolare/demontare/mutare a Monumentului Eroilor de la Păuliș. Vreau să vă asigur că aceste informații sunt complet false.
Primăria comunei Păuliș NU demolează monumentul, ci desfășoară lucrări de curățare și întreținere, folosind doar apă curată, pentru a reda strălucirea cuvenită acestui simbol al sacrificiului eroilor noștri.Nu-l demolăm, nu-l mutăm, nu-l transformăm – doar îl spălăm. Cu apă curată, nu cu bârfe.
Toate aceste pregătiri se fac în vederea ceremoniilor oficiale de comemorare, care vor avea loc de Ziua Eroilor,în data de 29 mai așa cum este tradiția în comuna noastră.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă invităm să participați în număr cât mai mare la acest eveniment.
Cu respect,
Primar, 



 

Categorie: Știri, Recomandări
Etichete: FAKE NEWS, Gheorghe Bozgan, Monumentul Eroilor de la Păuliș, plangere penală
Distribuie:
Articolul anterior
Ash | Horror cosmic cu multă ambiție și puțină substanță
Articolul următor
Accident la intersecția străzii Andrei Mureșan cu Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș din municipiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Din aceeași categorie