Falcă, despre demersul preluării CETĂȚII ARADULUI: „Vom îndeplini toate condițiile pentru a evita orice piedică în calea acestui transfer”

cetatea aradului
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Situația Cetății Aradului, din nou în prim-plan

Demersurile de preluare a Cetății Aradului de către municipalitatea arădeană au început încă din anii 1990, însă până la această dată, proiectul nu a fost finalizat. Așa cum rezultă din documentația existentă, de 2 ani de zile Ministerul Apărării Naționale nu a emis un aviz pentru realizarea investițiilor la Unitatea Militară Gai, neexistând, din 2016 până în prezent, nicio întâlnire între Ministrul Apărării și Primarul municipiului Arad, pe această temă.

Primăria Municipiului Arad și-a îndeplinit, în decursul timpului, obligațiile asumate, urmând ca și pe viitor, să faciliteze toate demersurile necesare transferului cetății către municipiul Arad.

Prin documentul solicitat de către minister, Primăriei municipiului Arad, de transmitere a documentației tehnico-economice, se confirmă faptul că studiile realizate sunt corecte, și nu în ultimul rând se confirmă faptul că cetatea nu este, până la această dată, a Primăriei,  ci este a ministerului, iar acesta are obligația de a o întreține.

„Decizia municipalității este de a respecta solicitarea ministerului. Aradului i-au fost luați în acest an 16 milioane de euro, de aceea credem că Guvernul României poate să își asume financiar sumele necesare pentru reabilitarea Unității Militare Gai și construcției unor noi pavilioane în acea unitate.Ulterior, se va face transferul armatei din cetate către Unitatea Militară Gai și în final, se poate face transferul cetății către municipalitate. Am solicitat Statului Major General o întâlnire pentru a pune pe hârtie toate documentele necesare acestui transfer. Noi vom îndeplini toate condițiile pentru a evita orice piedică în calea acestui transfer, deoarece suntem interesați de a obține în final cetatea în administrarea municipalității”,  a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Articol asociat: 

Măsuri dispuse de ministrul apărării naţionale în vederea urgentării întoarcerii Cetăţii Arad în circuitul civil

 

Categorie: Știri
Etichete: cetatea aradului, Gheorghe Falca, Mihai Fifor, stiri arad, transfer, unitatea militara gai
Distribuie:
Articolul anterior
O întâmplare PE MAL
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Mai bine așa decât nicicum: CJA va da 100.000 de lei Primăriei Tauț ca să curețe MIZERIILE de pe marginea drumurilor… după ce le-a văzut cum arată în poze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…