Fii atent cum au „combătut autoritățile” AMBROZIA: între E 68 și „Bidi” e CÂT GARDUL… și e bine că tinerii de la USR s-au apucat să „ia atitudine”. Nu le mai trebuie decât o #MOTOCOASĂ și gata cu oribila plantă! [FOTO]

ambrozie arad
Distribuie:

 

„Acum câteva săptămâni când am început noi să luăm atitudine împotriva ambroziei, Primăria Arad a ieșit cu un comunicat la ora 22:00 în care ne asigura că vor combate această plantă dăunătoare pentru sănătate.
Nu știu cum e în alte cartiere dar cel puțin în Gai e la fel de mare și stufoasă, prin urmare mă voi ocupa eu și cei care vor să mă ajute, de tăierea ei. În spate la ștrandul „Bidi”, mâine de la ora 17. Cine are motocoasă și vrea să ajute, e binevenit.” – a postat Dumitraș FlaviusConsilier parlamentar la Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor  pe pagina sa de facebook… după care s-a distribuit masiv pe rețele.

Tânărul politician face vorbire în pledoaria sa pentru… o motocoasă la corespondența dintre USR și Primăria Municipiului Arad (care, prin Gospodărirea Comunală, RECONS, Poliția Locală și restul celor 500 de an) care… iată, împlinește o lună.
Și toate astea pentru o (f*king) #motocoasă!

Vreme în care ambrozia s-a făcut cât tufele de ganja bine crescută și au ajuns cât gardul de la „Bidi”, lângă Drumul European E 68… ăștia s-au certat după cum urmează:

ambrozie1

 

…ei fiind preocupați de trimis comunicate de presă!

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ne-am interesat privitor la ambrozie

USR Arad a solicitat administrației publice locale detalii privind măsurile cerute de Legea numărul 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Conform prevederilor legii, verificarea și identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se declanșează primăvara, după răsărirea acestei buruieni și se încheie cel târziu până la data de 20 mai a fiecărui an, când se poate constata o diferențiere vegetativă față de celelalte specii de buruieni. Procedura se efectuează de către autoritățile publice locale, prin agenții agricoli angajați sau persoanele desemnate din cadrul acestora.

De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să transmită centralizatorul, cu suprafețele de teren pe care s-a constatat existența buruienii ambrozia, Instituției Prefectului și Direcțiilor pentru Agricultură județene, respectiv a municipiului București, până cel târziu la data de 25 mai a fiecărui an.

Cristina Borhan, USR Arad: „Am solicitat autorităților centralizatorul terenurilor infestate cu buruiana ambrozia de pe teritoriul Municipiului Arad, împreună cu măsurile luate de Primăria Municipiului Arad pentru combaterea acestei buruieni.

Ambrozia este o plantă cu potențial alergen extrem de ridicat, cu numeroase cazuri de cetățeni afectați de polenul eliberat, printre cei mai predispuși la asemenea alergii fiind copiii. Formele de manifestare sunt strănutul repetat, mâncărime în nas, în gât sau în cerul gurii, lăcrimare și înroșirea ochilor sau chiar tuse și greutate în respirație.

Această problemă poate fi soluționată relativ simplu, prin cosire înainte de perioada în care se produce polenul. Vom urmări răspunsul autorităților, măsurile asumate și modul în care ele sunt implementate.”

Biroul de presă al USR Arad

12 iunie 2019

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Măsuri de combatere a ambroziei

Proprietarul unui teren situat în cartierul Aurel Vlaicu s-a conformat indicațiilor polițiștilor locali ai Biroului Protecția Mediului, curățând perimetrul care fusese invadat de ambrozie. Este un exemplu pozitiv care ar trebui urmat de toţi deţinătorii de terenuri, persoane fizice sau juridice, mai ales că există atât reglementări la nivel local cât şi la nivel naţional privind stoparea dezvoltării florei spontane şi în special a ambroziei.

Pe tot parcursul lunii iunie, la nivelul municipiului Arad, SC. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD SA.  a desfăşurat o amplă acțiune de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei de pe domeniul public.  S-a intervenit cu două echipe în următoarele locații: Strada Pădurii, Strada Vântului, Sânicolaul Mic, Strada Tarafului, Pistele de biciclete de pe digul râului Mureș, platformele de gunoi din preajma condominiilor, strada Constituției (marginea drumului) Strada Mărului, Strada 6 Vânători, Condominiu Alfa, Condominiu Aurel Vlaicu, Condominiu Bujac, Condominiu Confecții, Condominiu Drăgășani, Condominiu Gai Condominiu Pârneava, Condominiu Centru, Condominiu Funcționarilor, Condominiu Grădiște, Condominiu Micălaca și alte suprafețe de pe strada Mărului, Vântului, Groapa de gunoi, Penitenciar.

În scopul distrugerii buruienii ambrozia și al prevenirii răspândirii acesteia, s-au desfășurat lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii.

Pentru ca acțiunea de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei să aibe succes, este important ca acţiunile iniţiate de administraţia locală prin operatorul de spaţii verzi să fie completate de cele ale proprietarilor de terenuri. În conformitate cu prevederile HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului Arad şi a legislației privind combaterea buruienii ambrozia adoptată la nivel național prin Legea nr. 62/2018 aprobate prin H.G 707/2018, proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin.

Acțiunea de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei de pe domeniul public va continua și în perioada următoare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

2 iulie, 2019

***

 

 

Categorie: Știri
Etichete: ambrozie, bidi, Condominiu Alfa, Condominiu Aurel Vlaicu, Condominiu Bujac, Condominiu Centru, Condominiu Confecții, Condominiu Drăgășani, Condominiu Funcționarilor, Condominiu Gai Condominiu Pârneava, Condominiu Grădiște, Condominiu Micălaca și alte suprafețe de pe strada Mărului, Groapa de gunoi, penitenciar, Pistele de biciclete de pe digul râului Mureș, platformele de gunoi din preajma condominiilor, sanicolaul mic, Strada 6 Vânători, strada Constituției (marginea drumului) Strada Mărului, Strada Pădurii, strada Tarafului, Strada Vântului, Vântului
Distribuie:
Articolul anterior
UTA zburdă în amicale: 6 – 0 cu slovenii de ligă secundă de la NK Rogaska
Articolul următor
Halterofilii de la CSM Arad au cucerit medalii naţionale la Târgu Mureș

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…