Filarmonica Banatul își deschide porțile în Noaptea Albă a Muzeelor 

filarmonica
Distribuie:

Pentru prima dată, Filarmonica Banatul Timișoara se alătură instituțiilor culturale care sărbătoresc Noaptea Albă a Muzeelor pe data de 18 mai, când îi așteaptă pe vizitatori cu un program variat ce include tururi și momente muzicale.


Evenimentele se vor desfășura sâmbătă, începând cu ora 22:00, iar programul se va întinde până la miezul nopții, interval în care cei care vor călca pragul instituției vor afla informații inedite din istoria instituției în cadrul unor tururi ghidate ce vor alterna cu momentele muzicale susținute de artiștii Filarmonicii.

Între altele, instituția muzicală va expune Cartea de Aur a Filarmonicii, ceea ce reprezintă o ocazie rară pentru vizitatori de a vedea semnătura compozitorului Johannes Brahms, care a concertat la Timișoara în 1879. În cadrul tururilor, publicul va avea și șansa de a urca pe scena Sălii Capitol și de a admira spațiul de concerte din perspectiva artiștilor. 

Startul programului se va da la ora 22:00, când cei prezenți vor putea asculta fragmente muzicale celebre din Lion King, Aladdin, Cartea Junglei și Tangled interpretate de Ana David la vioară, Darius Tereu la violoncel, Bogdan Preda la flaut, Irina Duldiier la oboi și Andreea Olariu la pian. 

Al doilea moment muzical al serii va fi susținut de tânărul clarinetist Cătălin Andrei Catina, elev al Liceului de Artă „Ion Vidu”, alături de profesoara lui, pianista Cristina Fernbach. De la ora 23:00, pe scenă vor urca artiștii Ansamblului GIOVENTÙ ARMONIOSA: Alexandra Mahu – flaut, Irina Duldiier – oboi, Alina Talianu – clarinet, Radu Țaga – fagot, Horațiu Văsar – corn și Regina Csermak – pian. 

Jumătate de oră mai târziu, vizitatorii vor putea audia Duetul în Re major pentru violoncel și contrabas al compozitorului italian Gioachino Rossini, în interpretarea artiștilor Arthur Balogh – contrabas și Maksay Csaba Zsolt – violoncel.

Ultimul moment muzical al serii, care e programat să înceapă la miezul nopții, le aparține violoniștilor Abel Chircă, Andreea Fălcușan, Mariana Radu, Simona Mehedinți, Valentina Pancă, violistului Andrei Popa, violonceliștilor Maksay Csaba Zsolt și Denis Mocuța și contrabasistului Sánta Csaba. În program: Divertimento în re major de Wolfgang Amadeus Mozart.

filarmonica


Evenimentele din cadrul Noapții Albe la Filarmonica Banatul se vor desfășura atât la Sala Capitol, cât și în Grădina de Vară.

Intrarea este liberă.

Ajunsă la ediția cu numărul 20, Noaptea Albă a Muzeelor este un eveniment derulat la nivel european, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara

Program finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara


 

Categorie: Timiș
Etichete: filarmonica banatul, stiri timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
Ministerul Apărării Naționale anunță peste 2.500 de posturi disponibile în armată
Articolul următor
Elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, laureați la olimpiadele naționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie