Filmul „Asta spune ea“, la Cinematograful „Arta“ din Arad

asta spune ea she said 1 scaled
Distribuie:

Filmul „Asta spune ea“/„She Said“ (r. Maria Schrader), care se bazează pe investigația din New York Times de Jodi Kantor, Megan Twohey și Rebecca Corbett și pe bestsellerul New York Times, cu același nume, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 23 iunie 2023, de la ora 19.00 iar accesul publicului va fi gratuit.

Filmul „Asta spune ea“ evidențiază rolul reporterilor Megan Twohey și Jodi Kantor de la New York Times, care au publicat împreună una dintre cele mai importante povești ale unei generații – zeci de ani de abuz sexual instigat de mogulul cinematografic Harvey Weinstein.

Peste 85 de persoane au adus acuzații împotriva lui Weinstein, inclusiv celebrele actriţe Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie și Ashley Judd.

O mărturie a importanței incalculabile a jurnalismului de investigație, filmul „Asta spune ea“ detaliază călătoria reporterilor și a editorilor angajați în căutarea neîncetată a adevărului și evidențiază curajul supraviețuitoarelor și al martorilor care au ales să iasă în față pentru a împiedica un prădător în serie acuzat, Harvey Weinstein, să mai facă rău.

Acesta a produs filme extraordinare, dar comportamentul său scăpat de sub control, mai ales asupra femeilor tinere, era bine cunoscut și mușamalizat cu sume uriașe de bani.

Angajamentul și tăria de caracter a victimelor, dar și tenacitatea jurnalistelor au declanșat o conversație globală, au contribuit la propulsarea mișcării #MeToo și au alimentat o reglare de conturi a sistemului care i-a permis lui Weinstein să se facă vinovat.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Categorie: Cultură
Etichete: cinema arta, Cinema Arta Arad
Distribuie:
Articolul anterior
OPT PERSOANE au fost reținute ca urmare a acțiunii polițienești de ieri, pe linia traficului de țigări de contrabandă
Articolul următor
„Caravana Sănătății”, un proiect UVVG de consultații gratuite, din drag pentru arădeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…