„Caravana Sănătății”, un proiect UVVG de consultații gratuite, din drag pentru arădeni

2 1 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Din dorința de a fi aproape de semenii noștri, având experiența anilor și campaniilor trecute, U.V.V.G. Arad, împreună cu Asociația „Cetatea Voluntarilor”, au demarat campania CARAVANA SĂNĂTĂȚII.

Sub coordonarea doamnei dr. Coralia Cotoraci și doamnei dr. Simona Dumitra, dr. Alciona Sasu și rezidenții secțiilor de hematologie și pediatrie acordă consultații specializate GRATUITE persoanelor în vârstă, copiilor și celor din medii defavorizate, din tot județul Arad.

Proiectul a demarat în localitatea Săvârșin, în 4 martie 2023, iar după alte două localități, în ziua de 18 iunie caravana s-a oprit la Ghioroc, unde, în incinta Primăriei, a fost instalat un adevărat cabinet medical.

În baza programărilor prealabile, au fost consultați 85 de copii și adulți din comună și satele aparținătoare. Pacienții au beneficiat de ecografii, spirometrii și consultații de specialitate; le-a fost măsurată greutatea, tensiunea, saturația oxigenului în sânge și glicemia, iar acolo unde a fost cazul, s-au prescris tratamente și au fost oferite medicamente. Toți pacienții și aparținătorii au primit recomandări de la personalul medical, pentru a-și îmbunătăți alimentația, sănătatea și viața.

Activitățile din cadrul „CARAVANEI SĂNĂTĂȚII” vor continua în lunile care urmează, dorind, în acest fel, să fim aproape de comunitate și să facilităm accesul la medicină de calitate pentru cât mai mulți locuitori din județul Arad.

Doamna dr. Coralia Cotoraci : împreună cu partenerii tradiționali ai acestei acțiuni și colegii mei, doctori din Spitalul Clinic Județean Arad, unde lucrăm cu toții, facem consultații pe aceeași linie pe care am mers până acum: pediatrie, medicină internă, ecografie, pneumologie și spirometrie, consultații de specialitate pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru. Am fost primiți cu multă energie pozitivă de oamenii din comunitate. Am inițiat împreună cu dna doctor Dumitra această acțiune, care ne este foarte dragă, pentru a veni în sprijinul comunității. Am început-o cu mulți ani în urmă, și ne-am oprit doar în pandemie.

Acest proiect este susținut de Consiliul Județean Arad, Arhiepiscopia Aradului, Colegiul Medicilor Arad, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Arad, D.S.P. Arad și I.S.U. Arad. Ne bucurăm de contribuția sponsorilor noștri, companiile Sun Wave Pharma, BleuPharma, și clinica Medlife Genesys. n

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: caravana sanatatii, uvvg, uvvg arad
Distribuie:
Articolul anterior
Filmul „Asta spune ea“, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Articolul următor
Festivalul Impuls – Cultura adusă la viață în Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…