Filmul biografic „Whitney Houston: Vreau să dansez cu cineva”, la Cinema „Arta“ din Arad

3192 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Filmul biografic „Whitney Houston: Vreau să dansez cu cineva”/„Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody” (2022), o evocare muzicală a vieții și carierei uneia dintre cele mai mari voci ale epocii noastre, dispărută prematur în 2012, dar deloc uitată de fani, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Proiecția va avea loc vineri, 13 octombrie 2023, de la ora 19:00.

Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.


Rating: N-15 (Nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani).

Studiourile Sony au descris filmul biografic „I Wanna Dance With Somebody” ca pe „un portret fără îngrădiri al personalității complexe, cu nenumărate fațete, care exista în spatele vocii ei inconfundabile”, o fată simplă care a început cântând într-un cor gospel din New Jersey și a devenit unul dintre cei mai bine vânduți și premiați artiști ai tuturor timpurilor.

„Visul meu? Cânt ceea ce vreau să cânt, sunt ceea vreau să fiu și încerc să ajung la cât mai mulți oameni prin cântecele mele”, spune Whitney Houston în trailerul filmului.


Sinopsis:

„Whitney Houston: Vreau să dansez cu cineva”/„Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody” (2022)

Filmul regizat de Kasi Lemmons („Harriet”) după un scenariu de Anthony McCarten („Bohemian Rhapsody”) trece în revistă evoluția extrem de talentatei Whitney Houston (Naomi Akie), de la timida aspirantă la glorie la una dintre cele mai puternice voci ale muzicii pop și R&B din toate timpurile.

Nu sunt ocolite nici dramele prin care a trecut adulata interpretă, de la acuzele care i s-au adus cu privire la caracterul inadecvat al muzicii sale la trădarea amară rezervată de propriul tată, John Houston (Clarke Peters).

În film îl vom vedea și pe Stanley Tucci, în rolul influentului producător muzical Clive Davis, director al Columbia Records și Arista Records, despre care se spune că a transformat-o pe Whitney Houston într-o adevărată vedetă.

Filmul tratează, de asemenea, căsătoria tumultuoasă a lui Whitney cu Bobby Brown (Ashton Sanders), ale cărei turbulențe au ocupat deseori prima pagină a ziarelor, incluzând acuzații de abuz, infidelitate și consum de droguri.

Viața lui Whitney s-a sfârșit tragic, în 2012, la vârsta de 48 de ani. Faimoasa solistă s-a luptat o perioadă destul de îndelungată cu dependența de droguri și a murit tragic și prematur, înecându-se în cada unui hotel din Beverly Hills, după ce luase o supradoză.

Fiica ei și a lui Bobby Brown, Bobbi Kristina Brown, avea doar optsprezece ani la acea vreme. La rândul ei, tânăra a sfârșit tragic, în 2015, la 22 de ani, tot în urma unei supradoze de droguri.

Probabil cea mai emblematică melodie a sa, „I Wanna Dance With Somebody”, a avut o influență culturală enormă, dublată și de activismul SIDA al lui Whitney Houston la apogeul epidemiei, care a coincis cu apogeul carierei sale și a adăugat un nou nivel de profunzime artei și activismului ei.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: cinema arta, i wanna dance with somebody, Whitney Houston
Distribuie:
Articolul anterior
Falcă, Bibarț, Varga și Cionca s-au întâlnit cu Ligia Deca
Articolul următor
TREI MAȘINI au luat foc în parcarea de la Kaufland

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

julia fox large

Julia Fox se declară oficial lesbiană

Julia Fox și-a cerut scuze în glumă foștilor ei iubiți: ,,Îmi pare rău, băieți”. Vedeta a recunoscut că este lesbiană pe 8 iulie. Ea s-a amuzat puțin, răspunzând la videoclipul…