Proiecție a filmului „Libertate”, în prezența echipei, la Arad. „Mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă”

tudor giurgiu scaled
Distribuie:
Echipa filmului românesc Libertate, aflată într-un turneu de promovare prin țară, ajunge la Arad.

Duminică, pe 15 octombrie, echipa ajunge la Arad pentru o proiecție specială care va avea loc la Cinema City Atrium, de la ora 19:00. Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu, pe actorii Iulian Postelnicu, Ionuț Caras, Cătălin Herlo, Cristi Popa și Alex Calangiu, dar și pe directorul de imagine Alex Sterian.

Biletele mai sunt disponibile online – https://bit.ly/caravana-libertate


LIBERTATE spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.


Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 octombrie filmul poate fi vizionat în cinematografele din toată țară.

LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: cinema arta, libertate, proiecție film
Distribuie:
Articolul anterior
Clubul Delta Force s-a întors acasă cu premii de la Olimpiada de Robotică din Singapore
Articolul următor
Andreea Cormier Wacker aduce acasă un nou premiu – Best Collection la Milano Fashion 2023 unde au participat peste 30 de țări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

eurovision romania

România nu va fi prezentă la Eurovision 2024

Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a anunțat lista completă a țărilor care participă la concursul Eurovision 2024, iar România nu află printre acestea. România nu a plătit taxa de participare, care…