Filmul „Erin Brockovich“, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“

afis erin scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Filmul „Erin Brockovich“, care i-a adus Juliei Roberts premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal, va putea fi văzut la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va rula vineri, 22 septembrie 2023, de la ora 19:00.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Erin Brockovich“ este o dramă neconvențională bazată pe evenimente adevărate. Erin Brockovich (Julia Roberts) se află într-o situație dificilă după un accident de mașină, iar avocatul ei, Ed Masry (Albert Finney), nu reușește să-i obțină o înțelegere. Fără bani, fără o slujbă și fără nicio perspectivă, Erin îl imploră pe Ed să o angajeze la firma lui de avocatură. Acolo descoperă o afacere de mușamalizare a unui caz privind contaminarea apei dintr-o localitate ce a cauzat boli grave în rândul oamenilor. Insistența ei și interesul său față de viața lor îi determină pe localnici să o asculte, să aibă încredere în ea și astfel Erin reușește să strângă peste 600 de reclamații.

Erin și Ed câștigă cea mai mare sumă plătită în urma unei înțelegeri directe din întreaga istorie a Statelor Unite ale Americii.

Premii

Julia Roberts a câștigat premiul Academiei Americane de Film și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

De asemenea, filmul mai are în palmares cinci nominalizări la premiile Oscar, trei nominalizări la premiile Globul de Aur și o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.  


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Arad, Cinematograful Arta, Erin Brockovich
Distribuie:
Articolul anterior
PETRU FĂT FRUMOS VITEAZ ȘI ZÂNA ZORILOR: o frumoasă poveste luciferică
Articolul următor
Deschiderea anului universitar este marcată la UVT printr-o săptămână culturală remarcabilă. UVT vă propune să participați la o dezbatere europeană, susținută de Pascal Brukner, dar și la zeci de alte evenimente, cu noi ediții ale festivalului „Univibes” și competiției UVT Liberty Marathon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…