Deschiderea anului universitar este marcată la UVT printr-o săptămână culturală remarcabilă. UVT vă propune să participați la o dezbatere europeană, susținută de Pascal Brukner, dar și la zeci de alte evenimente, cu noi ediții ale festivalului „Univibes” și competiției UVT Liberty Marathon

unnamed
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) are bucuria de a anunța programul deschiderii anul universitar 2023-2024, un desfășurător de evenimente academice și producții artistice unice, propuse studenților și tuturor timișorenilor dornici de ni se alăture.
Festivitatea de deschidere a anului universitar va avea loc vineri, 29 septembrie 2023, un eveniment precedat de desfășurarea Ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa UVT, eveniment dedicat cunoscutului romancier și eseist francez Pascal Bruckner, profesor invitat al universității californiene Saint-Diego, profesor la Institutul de Studii politice din Paris, colaborator al cotidianului Le Nouvel Observateur și, în prezent, al ziarului Le Monde. Ceremonia în care este invitat domnul Pascal Bruckner va avea loc în intervalul orar 09:30 – 11:00, în amfiteatrul A01 din sediul principal UVT (bd. Vasile Pârvan nr. 4, parter). După Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa UVT, în Aula Magna „Ioan Curea” din sediul central UVT (bd. Vasile Pârvan nr. 4, etajul 1), va avea loc Festivitatea de deschidere a anului universitar (între orele 11:30 – 13:00). În cursul serii, în ambianța deosebită a din sala mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, cunoscutul eseist Pascal Bruckner va susține prelegerea publică „Europa a iubit prea mult basmele”, moderată de profesorul Vasile Popovici, propusă publicului universitar și publicului larg din comunitatea timișoreană. Pentru o cât mai bună organizare, vă rugăm să vă exprimați dorința de a participa la unul sau mai multe evenimente ale zilei, prin completarea formularului de înregistrare pană în data de 26 septembrie, ora 24. Înscrierea se va face în ordinea completării formularului și în limita capacității sălii. Organizatorii vor transmite pe email-ul declarat în formular invitații nominale pe baza cărora se va face accesul în sală.
Vineri, 29 septembrie, odată cu festivitățile deschiderii anului universitar, la UVT se va desfășura UNIGHT – Noaptea cercetătorilor, un eveniment care face parte dintr-un proiect cu anvergură internațională în care ne este adresată invitația de a ne reuni pentru a sărbători împreună Noaptea Cercetătorilor Europeni.
Ziua se va încheia cu un eveniment unic în România – Festivalul „Univibes”, care transformă întreaga universitate într-o mare locație de concerte și expoziții de artă. Artiști consacrați vor transforma sediul UVT într-un dancefloor, pentru a celebra împreună începutul unui nou an universitar, studenți, universitari și timișoreni, aflați alături și gustând cu entuziasm atmosfera vieții studențești. Pe scenă for urca Irina Rimes, Mădălina Pavăl Orchesta, Fără Zahăr, Țapinarii, Dora Gaitanovici, JazzAtronik, DJ ZoleeVee, DJ Kuky, MCs United, Happy Flow, IST, No’Dj, Biutopia, Bandy B2B Bibanu’. Participarea la eveniment este liberă, fiind deschisă publicului larg. Partenerii evenimentului sunt: Ministerul Educației, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Exit Reality și BandBook.
Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT” (25 septembrie – 1 octombrie 2023) – este un program dedicat „bobocilor” din primul an, în care sunt incluse activitățile specifice deschiderii anului universitar, o perioadă de cunoaștere, informare și acomodare în care se vor desfășura evenimente culturale și de comunicare. Pe parcursul acestei săptămâni, studenții înmatriculați în anul întâi, la programele de studii universitare de licență, sunt așteptați la UVT pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.
Vom încheia săptămâna cu noua ediție a UVT Liberty Marathon, un regal al sportivității organizat duminică, 1 octombrie. Evenimentul din acest an este cu adevărat special pentru că are ca partener oficial Comitetul Olimpic și Sportiv Român, dar și pentru că medalia de finisher a acestei ediții este semnată de campioana olimpică Ana Maria Brânză.
Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Deschiderea anului universitar este cu adevărat un prilej special al vieții universitare, când le spunem „Bun Venit la UVT!” studenților din primul an, dar și colegilor lor din anii mai mari. Propunem întregii comunități timișorene un program aliniat genericului foarte cunoscut, legat de anul cultural european TM2023 – „La UVT, Cultura este Capitală!”, iar în acest context sunt onorat să anunț un eveniment de cultural de anvergură europeană, conferirea titlului de Doctor Honoris Causa UVT prestigiosului scriitor Pascal Bruckner, dar și conferința publică pe care acesta o va susține sub titlul „Europa a iubit prea mult basmele”. Vă așteptăm să vă bucurați de energia specifică deschiderii anului universitar, cu multe premiere și cu spirit european!
Programul evenimentelor propuse de UVT poate fi urmărit pe pagina web UVT, și pe paginile social-media: https://www.facebook.com/uvtromania și https://www.instagram.com/uvt_romania/ .
Vă așteptăm!

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Arad, festival, UVT
Distribuie:
Articolul anterior
Filmul „Erin Brockovich“, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“
Articolul următor
Apelul elevilor de la „Ghiba”, exasperați de lucrările proaste și nefinalizate: „Este poate ultima noastră șansă, a elevilor, de a fi ascultați și tratați cu un minim respect, nu cu ignoranță și dispreț!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie