Florin Tripa: „Reprezentanții PSD au propus ca drumurile județene să fie reabilitate cu fonduri din excedentul bugetar pe care CJA îl are la dispoziție, numai că cei de la PNL s-au opus!”

tripa
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Florin Tripa : „PNL disprețuiește sutele de mii de arădeni care circulă pe drumurile județene“

Consilierii județeni PSD au identificat soluții pentru ca drumurile județene să poată fi reparate, iar arădenii să nu mai fie nevoiți să facă slalom printre gropile pe care le întâlnim la tot pasul. Reprezentanții PSD au propus ca drumurile județene să fie aduse într-o stare de normalitate cu fonduri din excedentul bugetar pe care CJA îl are la dispoziție, numai că cei de la PNL s-au opus categoric acestei soluții.

„În ultimii doi ani, reprezentanții PSD Arad au militat în permanență pentru reabilitarea drumurilor județene, fie că vorbim de consilieri locali, județeni sau de parlamentari. De când suntem la guvernare, ne-am zbătut ca Aradul să primească fonduri substanțiale pentru reabilitarea drumurilor și am reușit să aducem finanțări pentru mai multe proiecte, prin programe coordonate de Ministerul Dezvoltării. Așa cum am mai arătat și cu alte ocazii, trei drumuri județene de maximă importanță sunt finanțate prin PNDL, program guvernamental. Este vorba de drumurile Nădab – Seleuș Sânmartin – Caporal Alexa și Bârsa – Moneasa – limită Bihor. Alte două drumuri importante, Arad – Șiria – Buteni și Sânpetru German – limită Timiș sunt finanțate prin Programul Operațional Regional, gestionat tot de către Ministerul Dezvoltării.

Din păcate, Guvernul României nu poate face întreaga muncă a administrației locale, iar nici fondurile europene avute la dispoziție nu acoperă necesarul de reabilitări de drumuri în județul Arad. Astfel că, e nevoie și de un efort al administrației locale, pentru ca drumurile județene să arate cât de cât decent. Tocmai de aceea, din excedentul pe care Consiliul Județean Arad îl are la dispoziție, am propus să fie finanțată reabilitarea mai multor drumuri județene, care necesită intervenții rapide. Ca să dau doar câteva exemple, cu acești bani s-ar putea reabilita drumurile Semlac – Șeitin – Nădlac, Beliu – Archiș, Beliu – Hășmaș, Apateu – Mișca, Nădlac – Peregu Mare, Fântânele – Lipova, Târnova – Tauț etc.

Din păcate, disprețul pe care reprezentanții PNL îl au față de sutele de mii de arădeni care circulă pe aceste drumuri și-a făcut și acum simțit prezența, iar majoritatea din CJA s-a împotrivit propunerii noastre. Probabil, PNL Arad speră să câștige mai multe voturi dând vina pe PSD pentru felul în care arată drumurile județene, astfel încât preferă să nu-și facă datoria față de cetățeni și să lase aceste drumuri în paragină, în timp ce banii pentru investiții sunt ținuți la pușculiță“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: CJA, drumuri, drumuri arad, excedent bugetar arad, Florin Tripa, PNL, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
[OCAZIE RARĂ] Atelier de voce, dicție și oratorie GRATUIT cu „antrenorul de vorbit” Andrei Țigănaș, vineri, la Biblioteca Județeană Arad
Articolul următor
Conducerea F.C. UTA e optimistă în anul MARII UNIRI. În prima conferință de presă care anticipează returul campionatului a fost vorba despre PATRIOTISM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie