Florin Tripa: „România se află în procedură de infringement și din cauza CJ Arad“

foto florin tripa 16 noiembrie 2018
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESA – PSD ARAD]

Florin Tripa: „România se află în procedură de infringement, din cauza CJA“

 

România se află în procedură de infringement, pentru neaplicarea Directivei 91/271/CEE, privind tratarea apelor urbane reziduale, cauza fiind întârzierile unor proiecte ale Consiliilor județene, printre care și masterplanul pe apă și canal din județul Arad, proiect gestionat de Consiliul Județean Arad. Ministerul Dezvoltării, împreună cu Ministerul Apelor și Ministerul Fondurilor Europene au organizat, miercuri, o întrunire de urgență cu autoritățile locale, pentru a discuta măsurile imediate ce trebuiesc luate, însă reprezentanții CJA au refuzat să participe la aceste discuții.

„Vorbim din nou de incompetența, dar și de inconștiența celor de la Consiliul Județean Arad, care blochează de ani de zile acest proiect și, iată, din cauza CJA și a altor consilii județene din țară, România se află în procedură de infringement, pentru că nu avem sisteme corespunzătoare de colectare și tratare a apelor urbane reziduale. Pe lângă faptul că nu sunt în stare să realizeze investițiile pe masterplan, deși există finanțare europeană aprobată, Marinel Cionca și trupa veselă de petrecăreți de la CJA nu au avut bunul simț să participe măcar la discuțiile cu reprezentanții ministerelor, pentru a vedea ce este de făcut pentru a depăși impasul în care se află proiectele respective.

Din informațiile primite de la nivel guvernamental, situația este extrem de gravă, iar proiectul derulat în județul Arad, unul dintre proiectele cu cele mai mari probleme, ar putea fi pierdut și, drept urmare, vom spune adio la zeci de milioane de euro din fonduri europene. Din acest motiv, consilierii județeni PSD vor solicita convocarea de urgență a CJA, pentru a vedea ce este de făcut până nu e prea târziu. Fac un apel la președintele Marinel Cionca să lase deoparte petrecerile de partid cu bani publici și să se preocupe de această problemă importantă pentru județul Arad, care afectează zeci de mii de cetățeni. Nu am vrea să ajungem din nou în situația de a pierde milioane de euro, așa cum s-a mai întâmplat în cazul ambulatoriului de la Spitalul județean sau în cazul cetăților Șoimoș și Șiria“, spune deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: consilierii județeni PSD, Marinel Cionca, masterplanul pe apă și canal din județul Arad, Ministerul Apelor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene, spitalul judetean
Distribuie:
Articolul anterior
Argumente medicale bazate pe dovezi, obligatorii la emisiunile despre sănătate de la Radio și TV
Articolul următor
OFSD Arad: Restituiri istorice și evocări, sub egida Anului Centenar, legate de rolul femeii în societate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…